Maatwerk Online Clear Cache Extension

Auteur Nick Heurter

Leeg je cache geheugen met één druk op de knop!

Ben je een webdeveloper?  Dan heb je er vaak regelmatig mee te maken, je klant ziet de wijziging niet die jij zojuist hebt aangebracht aan de website van de klant. Natuurlijk weet jij dat dit met het cache geheugen van de klant te maken heeft, maar weet de klant dit ook? En hoe leg je de klant uit om hun cache geheugen te legen of een privé/incognito venster te openen? Als webdeveloper heb ik hier in ieder geval regelmatig mee te maken. En iets waar ik regelmatig mee te maken heb, dat tackel ik liever waardoor de klant ook sneller en voor altijd goed geholpen is.

Cache-wattes? Wat is een cache geheugen?

Cache geheugen betekent letterlijk ‘noodvoorraad geheugen’. Gegevens worden als ‘noodvoorraad’ tijdelijk opgeslagen, hierdoor kan data sneller geladen worden. Webbrowsers gebruiken dit om websites sneller te laden. Een cache geheugen zorgt er alleen dus wel voor dat niet altijd de laatste versie van een webpagina wordt getoond.

De oplossing? Een Google Chrome Extensie

We hebben een Google Chrome extensie ontwikkeld die met één druk op de knop het cache geheugen leegt in je Google Chrome browser. De Maatwerk Online Clear Cache Conversion extensie is een add-on voor Google Chrome. Met één druk op de knop voeg je de extensie toe aan je browser en is deze klaar voor gebruik. Met één druk op het icoon van de extensie zal je cache geheugen gewist worden en de pagina herladen. Op deze manier is het dus super eenvoudig en kost het je vrijwel geen extra tijd.

Wil je de voordelen van de Maatwerk Online Google Chrome Extensie ook ervaren?

Al veel van onze klanten maken dankbaar gebruik van deze extensie. Ben je benieuwd naar de extensie? Download deze hier: https://chrome.google.com/webstore/detail/maatwerk-online-clear-cac/ihjkbilpbadefajplekfmjfieglocjeg?hl=nl. Benieuwd naar andere onlinemarketingtips? Check ook onze andere blog artikelen. En natuurlijk ben je altijd welkom om wat te komen drinken. Wij delen onze kennis graag met je!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL