Instagram adverteren

Met miljoenen actieve, relatief jonge, gebruikers die Instagram zien als een platform voor inspiratie en ontdekking is het niet moeilijk om de kansen op het gebied van adverteren te zien. Maar, hoe werkt adverteren op Instagram en in welke situaties is dat een goed idee? Instagram advertising biedt voor allerlei verschillende doelstellingen mooie oplossingen waar we je graag meer over vertellen. Lees dus vooral verder!

Instagram adverteren uitbesteden

Op Instagram heb je de kans om jouw boodschap te delen met een divers en groot publiek. Veel ondernemers maken gebruik van dit platform om hun producten of diensten te promoten, maar niet iedereen behaalt de gewenste resultaten. Sommigen raken verdwaald in de advertentiewereld en hopen op geluk aan het einde van de tunnel. Wat zonde is, want Instagram-adverteren is een krachtige troef.

Met onze professionele aanpak van Instagram Ads zorgen wij ervoor dat jouw bedrijfsdoelen werkelijkheid worden. Laat de veelzijdigheid van Instagram in jouw voordeel werken, zonder dat je verstrikt raakt in de complexiteit. Geen mooie, maar niet-rendabele advertenties meer – wij garanderen conversies waar je met een glimlach op terugkijkt.

Stories advertenties

Instagram stories worden afgespeeld op een volledig (telefoon-)scherm en zorgen er daardoor voor dat gebruikers helemaal ondergedompeld worden in de content. Ads binnen deze stories worden op dezelfde manier getoond en kennen daardoor een hoge mate van engagement.

E-commerce shopping advertenties

Voor online verkopers biedt Instagram de mogelijkheid om shopping advertenties weer te geven. Het is dan voor gebruikers mogelijk om direct het product aan te schaffen vanuit de advertentie.

Lead ads

Net als op Facebook adverteren, een ander medium van Meta, kun je op het platform gebruik maken van Lead ads. Hierin zijn de gegevens van de gebruiker al ingevuld, waardoor diegene met één druk op de knop tot een conversie over kan gaan!

Vergelijkbare doelgroepen van klanten bereiken

Stel je verandert van locatie. Je kunt dan een mail sturen die niemand opent. Wat ook kan, is je klantenlijst uploaden en zo alleen díe klanten benaderen met een advertentie om hen op de hoogte te stellen van de wijziging. De kans dat zij dit bericht zien is dan vele malen groter!

Van ambitie tot succesvolle Instagram campagne

Adverteren op Instagram zonder een slimme strategie is als rijden zonder doel. Voordat we van start gaan met onze advertenties, bepalen we samen de route: welke doelen willen we bereiken, welke KPI’s zijn van belang en welke doelstellingen willen we behalen? Op basis daarvan creëren we een strategie die perfect aansluit bij jouw bedrijf en specifieke doelen. Zo weten we precies wat nodig is om deze doelstellingen te realiseren.

Met maandelijkse monitoring en gedetailleerde rapportages evalueren we samen welke volgende stappen het beste zijn om onze advertenties zo winstgevend mogelijk te maken. We gebruiken data om onze campagnes te finetunen, altijd met een ‘test en leer’-mentaliteit. We willen experimenteren om zeker te zijn dat onze inspanningen leiden tot maximale groei. Dit resulteert niet alleen in directe groei, maar bouwt ook vertrouwen op voor toekomstige aanpassingen.

Klaar om te schitteren met Instagram advertenties of wil je breder op Meta adverteren? Ons team van social media experts staat klaar om met je mee te denken en jouw advertenties naar een hoger niveau te tillen. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons een kijkje nemen in jouw account. Wij zijn ervan overtuigd dat we je verder kunnen helpen.

Deze Maatjes gaan het voor je regelen

Van degene die de strategie uitwerkt, tot degene die de koffie komt brengen als je bij een klant zit. We behandelen iedereen als ons Maatje.