Zoekmachine adverteren (SEA) uitbesteden

Boek direct resultaten met een SEA-campagne

Je hebt vast wel eens gehoord van de volgende termen: Zoekmachine Adverteren, SEA, Google Ads, Microsoft Ads en Google Shopping. Maar wat is Zoekmachine Adverteren en waarom zou je hiermee willen starten? Lees snel verder op deze pagina en ontdek de mogelijkheden. Liever direct weten wat Zoekmachine Adverteren voor jouw onderneming kan betekenen? Plan dan een vrijblijvende inspiratiesessie in!

Inspiratiesessie?

01

Waarvoor SEA gebruiken?

Zoekmachine adverteren, ook wel SEA genoemd, betekent vindbaar worden in de zoekmachine door middel van advertenties. Je kunt heel doelgericht jouw doelgroep bereiken door inzet van de juiste zoekwoorden. SEA is niet alleen meer adverteren door middel van zoekwoorden, maar juist de potentiële klant bereiken op basis van zoekwoorden, onderwerpen, interesses, doelgroepen en intenties.

Maar hoe en vooral ook wanneer willen we de doelgroep bereiken? Jouw potentiële klanten kan je onderverdelen in verschillende fases van de Customer Journey. Hiervoor gebruiken we het See-, Think-, Do-, Care model. Graag denken we deze fases met jou uit.

Bij Maatwerk Online hanteren we de volgende doelstelling “Meer klanten halen uit het intern”. Hiervoor zetten we uiteraard de verschillende Online Marketing diensten in, waaronder Google Ads.

Belangrijk bij SEA is het vaststellen van de juiste doelstellingen. Je kan denken aan de volgende doelstellingen:

  • Naamsbekendheid creëren en verhogen (ofwel: Branding);
  • Eerste aankopen & herhaalaankopen stimuleren;
  • Verkeer naar de website of fysieke winkel vergroten;
  • Meer contactaanvragen;
  • Meer klanten & leads.

Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen meetbaar worden. Meten = weten! Bij Maatwerk Online zijn we ervan overtuigd dat je moet doen waar je goed in bent. Laat daarom je SEA uitbesteden. We bouwen en optimaliseren een SEA-campagne zodat deze rendabel is. Door samen te werken komen we tot de perfecte partnership om online meer rendement te behalen.

Google

Door te adverteren op Google weet je dat je een gigantisch publiek kan bereiken. Dat Google de grootste zoekmachine is weet je vast wel. Dit merk je overigens ook in de kosten per klik. Deze kosten liggen een stuk hoger dan die bij de zoekmachine concurrenten. Door samen te bepalen  welke fases van de Customer Journey belangrijk zijn, kunnen we een geschikte Google Ads campagne optuigen. Je kan SEA met een gerust hart aan aan Maatwerk Online uitbesteden.

Microsoft Ads

De grootste concurrent van Google is Microsoft Ads. Sinds april 2019 gaat Bing Ads door het leven als Microsoft Ads. Het is geen onbekende zoekmachine maar wordt wereldwijd simpelweg veel minder gebruikt dan die van de grootste concurrent. Maar toch zien we grootse potentie in deze zoekmachine. Waarom? Het marktaandeel stijgt en de klik kosten zijn nog erg laag. Daarom bekijken we voor onze klanten ook of Microsoft Advertising interessant is.

02

Zoekmachine adverteren uitbesteden

Mocht je erover nadenken om jouw SEA uit te besteden, dan wil je dit wel doen bij de juiste partij. Een online marketing bureau met verstand van zaken, transparantie en een no-nonsense cultuur. We geloven namelijk in een samenwerking waarbij eerlijkheid centraal staat. Je wil het beste rendement uit jouw online marketing campagnes behalen en meer klanten uit het internet genereren. Als je daar zelf de kennis of tijd niet voor hebt dan heb je behoefte aan een SEA Expert. Daarnaast helpen we jou ook kiezen tussen Google Ads vs Microsoft Ads.

We scheppen niet graag op, maar we zijn stiekem best wel trots op ons gecertificeerde partnerschap met Google (Google Premier Partner). In ons SEA Team zitten enkel gecertificeerde professionals die niets liever doen dan bouwen, optimaliseren en analyseren van online campagnes om meer omzet te behalen voor onze klanten.

Onze SEA Experts zijn in het bezit van alle SEA diploma’s. Elk jaar worden ze uitgedaagd deze opnieuw te behalen! Daarnaast krijgen we premium support van Google voor al onze klanten. We zien onze klanten als Maatjes en houden van een persoonlijke aanpak. Daarnaast zijn we een award-winning agency. Om onze aanpak toe te lichten gaan we graag een persoonlijk gesprek met je aan!

Neem contact op!

03

Online vindbaarheid verbeteren?

We adviseren onze Maatjes (klanten) vaak om niet teveel te focussen op één online marketing middel. Hiermee willen we zeggen dat online marketing ongekende mogelijkheden kent en je deze het beste kunt combineren met elkaar. Om jouw algemene online vindbaarheid te verbeteren adviseren we vaak een krachtenbundeling van een SEA- en SEO campagne aan. Zo zorg je ervoor dat als één kanaal een keer minder loopt niet je gehele business in de problemen komt.

Door ook je organische vindbaarheid een beetje liefde en aandacht te geven zal dit versterkend kunnen werken voor je gehele online vindbaarheid. En hoe fijn is het om ook ‘gratis’ klanten binnen te krijgen? SEA laten uitbesteden aan ons is namelijk slechts één onderdeel van onze online marketing mogelijkheden. Je kan ook denken aan Social Media Advertising, Conversie Optimalisatie en Webdevelopment. Ben jij klaar voor een online marketing boost?

04

SEA-campagne uitbesteden?

Wil je jouw SEA uitbesteden? We gaan graag voor je aan de slag. Mocht je nu meer willen weten over onze aanpak, dan maken we graag vrijblijvend een afspraak met je. Je kan bij Maatwerk Online altijd terecht voor een lekker bakkie koffie en een goed gesprek! Mocht je nu willen weten of je kansen laat liggen op het internet? Bekijk dan onze specialismen. Daarom kan je bij ons een gratis inspiratiesessie aanvragen.