Lid worden van het Maatwerk Online Teams Kanaal

Auteur Nick Heurter

Bij Maatwerk Online maken we gebruik van Microsoft Teams om met elkaar te communiceren. Voor onze klanten verzorgen we toegang tot deze Teams kanalen. In deze kanalen houden we nauw contact wat ervoor zorgt dat het duidelijk is hoe we je helpen en welke werkzaamheden we uitvoeren. Ook is het mogelijk om onze specialisten direct een vraag te stellen. In deze blog valt te lezen hoe je als gast je kan aanmelden bij Microsoft Teams. In je inbox is een mail vanuit Microsoft Team te vinden waar je je kan aanmelden. Volg de stappen hieronder om je toe te voegen aan het Teams kanaal.

Gebruikt u de teams app nog niet in uw organisatie? Volg dan onderstaande stappen

 1. Open de e-mailuitnodiging en selecteer Microsoft Teams openen. Als je de uitnodiging niet ziet’, controleer dan de map ‘Ongewenste e-mail’ of ‘Spam’. Als de uitnodiging ook hier niet zichtbaar is, neem dan contact op met je contactpersoon binnen Maatwerk Online
  1. Als je e-mailadres nog niet eerder is gebruikt voor het maken van een Microsoft Account dient je er eentje aan te maken. Selecteer in het dialoogvenster ‘Account maken’ Volgende, maak een wachtwoord aan en selecteer volgende.
  2. Verifieer je emailadres, open de verificatiemail en kopieer de beveiligingscode
  3. Voer de beveiligingscode in het dialoogvenster E-mail verifieren in, selecteer Volgende, voer de CAPTCHA in, selecteer Volgende en daarna Accepteren.
 2. Als je de Microsoft Teams-app niet wilt downloaden, selecteer dan ‘In plaats daarvan de web-app gebruiken;
 3. In de web-app van Teams kan je berichten zien, beantwoorden en je eigen berichten maken.

Gebruikt u de teams app al wel in uw organisatie? Dan is het eenvoudiger om lid te worden van een team.

 1. Open de Microsoft Teams-app en kies ‘Ja‘ om over te schakelen naar het team waar je voor bent uitgenodigd. Je kunt nu samenwerken aan het project in Teams.
 2. Als je wilt teruggaan naar het team van je bedrijf, selecteer Organisatie in de vervolgkeuzelijst.

Een bericht in het teams kanaal posten en je teams kanaal vinden

In onderstaande video is te zien hoe je als gast een bericht typt in het teams kanaal:

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL