Artificial Intelligence gebruiken voor je afbeeldingen

Auteur Nick Heurter

Ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (A.I.) zijn de laatste jaren steeds sneller gegaan. Veel van de keuzes die je tegenwoordig maakt worden niet door jou gemaakt maar door A.I.

Geloof je me niet? Je aanbevelingen door Spotify, Advertenties op Youtube of de manier waarop TikTok weet dat je een groot fan bent van katten in kartonnen dozen. Een nieuw aspect van Artificial Intelligence die jij wellicht gaat merken is AI-afbeeldingen. In deze blog leg ik je uit wat AI-afbeeldingen zijn, hoe jij het kan gebruiken en wat het voor je bedrijf kan doen.

Thisfacedoesnotexist.com

Een aantal jaar geleden kwam ik op de website thisfacedoesnotexist.com. Op deze website kan je mensen zien die niet bestaan maar gegenereerd zijn door Artificial Intelligence. Elke keer als je de website ververst zie je een nieuw persoon die niet bestaat. Soms heb je door dat dit een gegenereerde foto is, en soms zie je het helemaal niet.

Deze website was het beginstadium van Artificial Intelligence voor afbeeldingen. In de jaren hierna is deze technologie met enorme stappen vooruit gegaan en de laatste ontwikkeling hiervan is Dall-E 2.

Wat is Dall-E?

Sinds 2021 bestaat Dall-E (De naam Dall-E is een kleine knipoog naar de robot van Pixar in de film WALL-E en de bekende kunstenaar Dalí). Dall-E is gemaakt door OpenAI, een onderzoekslaboratorium opgericht door miljardair Elon Musk.

Dall-E is gemaakt op basis van GPT-3, een Machine Learning Model dat wordt gebruikt om tekst te analyseren en te genereren. GPT-3 is zo goed dat het soms niet te zien is of de tekst van GPT-3 komt of van een mens.

Dall-E gebruikt GTP-3 om invoer om te zetten naar een afbeelding. Deze invoer kan een schilderij van Darth Vader in de stijl van Monet tot een 3D model van een grizzlybeer met een clownsneus op zijn. Het duurt even voordat je in de gaten hebt welke woorden je mee moet geven in de invoer om een mooie afbeelding te krijgen, maar de resultaten zijn onvoorstelbaar goed.

Voorbeelden van gegenereerde afbeeldingen

Om je te laten zien wat er mogelijk is met gegenereerde afbeeldingen hebben we een aantal afbeeldingen door Dall-E laten genereren. “A giraffe staring at a sky full of stars, nature, gold, supernova, expressionist, portrait”

“An office filled with balloons and happy people, 35mm camera, neon lights”

“A painting of the death star by Rembrandt”

“A golden retriever wearing a crown and a red robe, painted by Jan van Eyck”

Hoe kan jij Artificial Intelligence gebruiken voor je content?

Omdat Dall-E open source is, zijn alle afbeeldingen die je maakt ook vrij van gebruiksrechten. Deze kan je dus zonder problemen op je eigen website gebruiken. Op die manier hoef je geen stockfoto’s meer te gebruiken en kan je afbeeldingen genereren die precies passen bij de blog die jij aan het schrijven bent.

Het is zelfs mogelijk om automatisch een afbeelding te laten genereren op basis van de titel van je blog. Hier kan je meer lezen over iemand die al zijn blogafbeeldingen heeft laten genereren door Dall-E: https://deephaven.io/blog/2022/08/08/AI-generated-blog-thumbnails/.

Momenteel is Dall-E nog beschikbaar voor een selecte groep testers (waar wij gelukkig bij mogen horen!). Je kan je inschrijven voor de waitlist op https://labs.openai.com/waitlist. In de komende maanden zal Dall-E open worden gesteld voor nog meer testers.

Goed om te weten is dat Dall-E niet volledig gratis is. Voor elke gegenereerde afbeelding betaal je ongeveer 30 cent. Dat is niks vergeleken met de kosten voor een stockphoto, maar het is toch een aardig bedrag als je duizenden afbeeldingen laat genereren.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL