Wat is een Amazon Advertising Agency?

Auteur Mandy Nijhof

Met de komst van Amazon gaan er voor Nederlandse online marketing organisaties een aantal nieuwe deuren open. Veel e-commerce partijen willen namelijk hun producten ook via dit kanaal aanbieden en daar hoort, net als op bijvoorbeeld het platform van Facebook of Snapchat, weer een nieuwe advertentieomgeving bij om de verkopen te stimuleren. Nu Amazon Nederland live is ontstaat er een groeiende behoefte aan hulp en begeleiding bij zowel het aanbieden als het adverteren op Amazon en daar komt een Amazon Advertising Agency om de hoek kijken! In deze blog vertellen we je meer over wat dit precies inhoudt.

Amazon Certified Agency

Een Amazon Advertising Agency herken je idealiter aan de juiste certificeringen. In dit geval draait het om het Amazon Certificate. Zo zijn er bij Maatwerk Online maar liefst twee Maatjes die dit certificaat behaald hebben. Dit betekent dat zij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden met betrekking tot het registreren op Amazon, maar ook het uploaden van producten, het adviseren over en beheren van advertenties en uiteraard met betrekking tot de algehele strategie wanneer het om verkopen op Amazon draait. Kortom, alles wat je nodig hebt om op het platform van Amazon Nederland aan de slag te gaan.

Hoe je geld kan verdienen aan Amazon

Al die kennis van het platform kun je bij Maatwerk Online terugvinden in ruwweg drie verschillende typen dienstverlening, waarmee er een compleet aanbod met betrekking tot Amazon bestaat. Jij wilt natuurlijk ook omzet uit Amazon halen. De mogelijkheden zijn hieronder kort uiteengezet.

  1. Verkopen op Amazon

Voordat je als verkoper jouw producten via het Amazon kanaal aan kunt bieden, moet er flink wat werk worden verricht. Van het aanmaken van het juiste type account tot het uploaden van het productaanbod, inclusief beschrijvingen en foto’s. Om aan de slag te kunnen is het belangrijk dat deze basis goed staat. Wij zetten deze graag samen met jou neer. Of lees gewoon ons verkopen op Amazon stappenplan!

  1. Advertising op Amazon

Net als het gereedmaken voor de verkoop is ook de advertentieomgeving van Amazon een losse tak van sport. Je kunt beiden zelf oppakken, maar wanneer je hier hulp bij hebt kom je uiteindelijk zowel voordeliger als beter uit. Het is dan ook mogelijk om Amazon advertising bij ons uit te besteden.

  1. Een combinatie van verkoop en adverteren

Indien je graag volledig ontzorgd wil worden kun je ook kiezen voor een combinatie van beide diensten. Zowel het gereedmaken van jouw productaanbod als het inrichten en beheren van de campagnes wordt dan uit je handen genomen. Je kunt er dan in ieder geval op vertrouwen dat jouw verkopen op Amazon goed geregeld zijn!

Voordelen van verkopen en adverteren op Amazon

  • Verkoop meer producten

Omdat Amazon in de basis een extra verkoopkanaal vormt, is het een kans om ook extra producten te verkopen naast je huidige inzet. Of dat nu via een eigen webshop of bol.com is, met Amazon komt daar een extra kanaal en dus kans op verkoop bij! Uiteraard is het gebruik van het platform van Amazon niet gratis. De kosten voor verkopen op Amazon verschillen onder andere per productgroep.

  • Gebruikmaken van bestaande naamsbekendheid

Amazon is uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld, waardoor je als verkoper op het platform meelift op hun naamsbekendheid.

  • Lagere kosten dan op andere platforms

Adverteren op Amazon is minder duur dan bij Google Ads. Daar kan de CPC (kosten per klik) al gauw oplopen tot wel 3 euro. Amazon is fors goedkoper, een hoge CPC is hier ongeveer 1 euro.

  • Het platform wordt steeds verder doorontwikkeld

Amazon is wereldwijd actief en blijft het platform door ontwikkelen om nog beter te kunnen presteren. Die verbeteringen zijn ook positief voor jou als verkoper.

  • Niet persé een eigen webshop nodig

Met Amazon heb je niet persé een eigen webshop nodig en kun je dus ook alleen via het platform jouw producten aanbieden.

  • De logistiek uit handen geven

Desgewenst kun je ook de fulfilment bij Amazon neerleggen. Je stuurt dan je voorraad naar Amazon. Zij nemen het dan in beheer en zorgen voor de verzending wanneer iemand jouw product aanschaft.

Zo zit een Amazon Advertising Agency in elkaar

Je las over de certificering van een Amazon Advertising Agency, de diensten die zij aanbieden en de voordelen van verkopen en adverteren op Amazon. Maar, wat maakt dan precies een Amazon Advertising Agency? Eigenlijk komt het er op neer dat zo’n agency alle kennis en dienstverlening met betrekking tot zowel verkopen als adverteren op het platform in huis heeft. Bij Maatwerk Online is dit het geval, waardoor we onszelf dan ook een Amazon Advertising Agency noemen!

Aan de slag met Amazon? We staan voor je klaar!

Nu Amazon Nederland live is gegaan, voorspellen wij dat het platform in rap tempo zal groeien. Daarom is het verstandig om er zo vroeg mogelijk mee aan de slag te gaan. Ben jij klaar om te beginnen, of heb je juist nog veel vragen over Amazon Nederland? Je kunt altijd contact met ons opnemen, dan bespreken we graag de mogelijkheden met je!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL