Adobe XD – Dé tool voor jouw webdesign!

Auteur Yacine Benmial

Waarom wij werken met XD

Wij bij Maatwerk Online werken met een ongelofelijk handig programma om jouw website in te ontwerpen EN te presenteren, genaamd Adobe XD. (XD staat voor Experience design)

Het handige van Adobe XD is dat wij jouw website zodanig kunnen ontwerpen (bijna) alsof je website al live staat!

Dat houdt in

Je kan door je hele website heen klikken alsof je website al online staat! Er zitten zelfs bepaalde animaties in die wij instellen. Voorbeeldje, het is je vast opgevallen dat als je met je muis over een knop heen gaat dat deze van kleur veranderd. Dit kunnen wij al in Adobe XD al instellen, hierdoor weet je precies wat je kan verwachten op jouw website zodra hij live staat. Supertof!

Zelfs voor mobiel krijg je een design! Ook hier kan je doorheen klikken, scrollen en swipen alsof het een “echte” website is! (Dat werkt natuurlijk het beste als je een “mobiele webdesign” ook bekijkt op je mobiel, en hetzelfde geldt voor een “desktop webdesign”, deze oogt het beste op een pc of laptop.)

Hoe het werkt

Aan jouw kant zal Adobe XD appeltje eitje zijn om door te hebben! Ik zal het even in het kort uitleggen hoe het precies werkt aan jou kant.

De URL

Je komt op jouw webdesign door de URL (link) die je van je design Maatje hebt ontvangen. Deze URL zal altijd hetzelfde blijven voor jouw webdesign en die kan jij dus ook altijd bereiken. (Je zal wellicht nog wel een aparte URL krijgen voor jouw mobiele ontwerp.)

Je kunt op verschillende manieren door je webdesign heen navigeren. Hieronder heb ik beschreven hoe dit precies werkt.

1. Mijn persoonlijke favoriete manier: Er doorheen klikken. Je kunt op alle ingestelde buttons en links klikken die staan ontworpen in jouw websitedesign. Nu krijg je echt het gevoel alsof je website al live staat! (let wel op, als een button of link niet werkt kan het zijn dat deze pagina nog niet is ontworpen, maar hier zal jouw design maatje je van op de hoogte houden)

2. Overzichtsbutton: helemaal linksboven zie je 4 vierkantjes. Wanneer je hier op klikt zie je een overzichtspagina met alle Adobe XD pagina’s die zijn geüpload in jouw project.

3. Slideshow: Je kunt ook onderaan stap voor stap door de pagina’s klikken als een slideshow.

Opmerkingen plaatsen

In een ontwerp gaan wij volledig uit van onze kennis in experience en usability design, naast uiteraard de customer journey door je website. Door vooraf gedaan onderzoek weten wij wat wel en niet werkt voor jouw website design. Maar, smaken verschillen natuurlijk en jij zal wellicht een andere mening of visie op bepaalde elementen hebben. Dat is helemaal niet erg, want samen kom je vaak op de beste ideeën! Jij kent je bezoeker uiteraard het best ?

Je kan je opmerkingen als ‘comments’ plaatsen direct op het ontwerp, door de punaise of pin te slepen op het element waar je iets over wilt zeggen.   Vul nu je opmerking of comment in. (Probeer je opmerking goed te verwoorden zodat de designer hiermee gelijk uit te voeten kan. )

Klaar! Meer is het niet! ?   Nu zal jouw design maatje dit oppakken en naar je terugkoppelen wat de uitkomst hiervan is geworden.  Makkelijk he!

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk en wil je meer weten? Neem dan vooral contact met ons op en wij helpen jou graag verder. ?

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL