4,7 % meer mobiel vriendelijke websites dan twee maanden geleden!

Auteur Nick Heurter

“Er zijn 4,7% meer websites ‘Mobiel Vriendelijk’ dan twee maanden geleden!” Aldus Google!

Vrijwel iedere nieuwe website die wordt opgeleverd is tegenwoordig mobiel vriendelijk. Natuurlijk neemt het aantal mobiel vriendelijke websites hierdoor automatisch toe. Toch is het aantal mobiel vriendelijke websites in de afgelopen twee maanden wel heel erg gestegen, in ieder geval, volgens de gegevens van Google. Deze stijging hebben we te danken aan de Google ‘Mobile Friendly’ Update die de zoekmachine gister heeft uitgerold. Veel webmasters, bedrijven en ondernemers waren namelijk bang dat ze door de Google Update van gisteren bezoekers en omzet mis zouden lopen.

Ter informatie: Door de laatste Google Update zouden mobiel vriendelijke websites hoger in de mobiele zoekresultaten van Google komen dan websites die niet goed toegankelijk zijn voor mobiele telefoons.

Wat zou het doel zijn geweest van Google met deze laatste Update?

Het doel van een Google Update kunnen we natuurlijk nooit precies achterhalen, maar er is een theorie die zegt dat Google er continu mee bezig is om de gebruiksvriendelijkheid van het internet te verbeteren. Door de stijging van het internetgebruik op de mobiele telefoons is er steeds meer vraag naar websites die mobiel vriendelijk zijn. Toch zijn nog lang niet alle websites mobiel vriendelijk en ik denk daarom dat Google van mening was dat het aantal mobiel vriendelijke websites in de wereld nog wat achterliep.

Door de Google Update heeft de zoekmachine de wereld weer enigszins wakker geschud en dit heeft zeker gewerkt als we kijken naar de cijfers. Er zijn momenteel iets minder dan 1 miljard websites online. Dat wil zeggen dat met een stijging van 4,7% er best een aardig aantal websites toegankelijk zijn geworden voor mobiele apparaten.

Wat gebeurt er als mijn website nog steeds niet mobiel vriendelijk is?

Is jouw website momenteel nog niet mobiel vriendelijk? Op dit moment is het erg vervelend, de website zal namelijk gaan zakken in de mobiele zoekresultaten van de grootste zoekmachine van Nederland. Mijn advies is daarom: Maak de website zo snel mogelijk mobiel vriendelijk! Website bouwers kunnen dit vaak redelijk snel in orde maken als de huidige website goed is opgebouwd. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen de kosten voor een mobiel vriendelijke website best oplopen. Heel eerlijk, soms is het zelfs beter om een nieuwe website te laten maken. Een fris nieuwe design met direct een goede zoekmachine optimalisatie kan misschien wel de boost geven die het nodig heeft. Mochten er vragen opkomen over de laatste Google Update? Laat het ons weten, we denken graag mee.

Kom met jouw huidige website hoger in Google!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL