Waarom werkt Zoekmachine Optimalisatie?

Auteur Ruben de Vries

Hoe zorg ik voor meer bezoekers op m’n website? Zoekmachine optimalisatie is de oplossing!

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om een groter aantal bezoekers naar een website te krijgen, maar in mijn ogen is zoekmachine optimalisatie dé manier om zo voordelig mogelijk potentiële klanten naar een website te krijgen. Zoekmachine optimalisatie zorgt namelijk voor hogere posities in de zoekmachines (zoals Google) waardoor mensen je website vinden op zoekwoorden die voor het bedrijf interessant zijn. Verkoop je fietsen in Rotterdam dan is een mooi zoekwoord bijvoorbeeld: ‘Fiets kopen Rotterdam’. Door op deze manier te werken vinden potentiële klanten het bedrijf en weet je dat deze bezoekers direct geïnteresseerd zijn in de producten die je verkoopt. De kans is dan ook een stuk groter dat ze contact met gaan opnemen of zelfs direct een product aanschaffen via de website.


SEO is voor de lange termijn een goede investering

Actiematige marketingactiviteiten zoals het adverteren in een huis-aan-huis krant en het inzetten van Adwords (adverteren in Google) zijn meer gericht op de korte termijn. Dit komt doordat er voor een advertentie eenmalig een bedrag betaalt waarna er als het goed is direct een resultaat zichtbaar is. Een maand later zal deze advertentie niet meer worden gelezen en zal er misschien weer een nieuwe actie moeten worden gestart. Na een maand levert de advertentie niks meer voor het bedrijf op en het uitgegeven geld kan zich hierna dus niet meer terugverdienen. Zoekmachine optimalisatie daarentegen is echt iets voor de langere termijn, want als dit goed wordt ingezet staat de website voor langere tijd op hoge posities in Google. Voor een langere periode komen er dus geïnteresseerde consumenten op de website en is het dus mogelijk om hier telefoontjes en contact / offerte aanvragen uit te krijgen.

Werkt zoekmachine optimalisatie wel in mijn branche?

Een veel gehoorde vraag is: “Werkt zoekmachine marketing wel in mijn branche?” En laat ik me mild uitdrukken, voor 95% van alle Nederlandse bedrijven is SEO erg winstgevend en zorgt het dat klanten naar je toe gaan komen in plaats van andersom.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL