Maatwerk Online is Amazon Certified!

Auteur Bianca Bergshoeff

Het zal je vast niet ontgaan zijn want iedereen in de retail en in de marketing speculeert er al een paar maanden over: Amazon komt naar Nederland. Iedereen weet dat Amazon komt maar wat moet je doen als bedrijf? Doe je mee of wacht je het even af? Zal Amazon echt zo groot worden als in de Verenigde Staten, Duitsland en Verenigd Koninkrijk? Ieder heeft zijn eigen strategie en speculaties, maar als online marketing bureau weten wij het zeker: wij pakken de nieuwste uitdaging met beide handen stevig aan! En we laten er zeker geen gras over groeien, want sinds januari 2020 hebben wij al 2 gecertificeerde Amazon Maatjes die er klaar voor zijn.

Amazon komt naar Nederland

Op woensdag 15 januari werd het officieel bekend: Amazon start met het verkoop via Amazon.nl. Het bedrijf gaf daarbij een link vrij waar retailers (zogenoemde partners) zich konden inschrijven om te verkopen via Amazon. Inschrijven kan via deze link: https://services.amazon.nl./ Daarbij werden ook de eerste productcategorieën bekend gemaakt waar Amazon in Nederland mee wilt starten. Onder deze categorieën vallen al een hoop producten, zoals: kleding, computers, consumentenelektronica, persoonlijke verzorging, sieraden en zelfs huisdierbenodigdheden. Maar voor de rest blijft het nog vaag, want niemand weet precies wanneer Amazon gaat starten met de verkoop. De verwachting, als we de geruchten mogen geloven, is dat ze ergens in februari starten met de verkoop. Wij houden www.amazon.nl heel goed in de gaten…

Gecertificeerd in Amazon

Natuurlijk blijven er veel vragen in je hoofd rondspoken. Zal ik het uitproberen? Hoe moet ik al mijn producten uploaden in Amazon? En hoe zorg ik ervoor dat mijn producten gezien worden? Dat zijn heel veel vragen.

Daar heeft Maatwerk Online natuurlijk een oplossing voor in de vorm van twee Amazon-gespecialiseerde maatjes! Deze twee specialisten hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar Amazon én hebben sinds kort het Amazon Advertising Certificaat. Dat betekent dat wij kunnen helpen met de volgende belangrijke stappen:

  • Registreren van een verkopersaccount bij Amazon.
  • Uploaden van jouw productaanbod op Amazon.nl.
  • Advies en beheer in adverteren via Amazon.
  • Advies in de juiste manier van verkopen via Amazon.nl;

Zo zorgen we niet alleen dat jouw producten straks op Amazon.nl staan, maar ook dat ze goed vertegenwoordigd worden met de mogelijkheid om je merkbekendheid en productbekendheid te vergoten via advertenties.

Hoe verder?

Amazon is nog niet gestart met de verkoop maar deze weken is het belangrijk om een account aan te maken en “retail-ready” te zijn zoals Amazon het zegt. Want als Amazon live is en jij niet, loop je al één stap achter.

Klinkt verkopen via Amazon jou interessant in de oren? Of wil je van start gaan met Amazon Advertising? Laat het ons weten via een mailtje naar  amazon@maatwerkonline.nl of benader één van de Maatjes die jij kent en vraag eens naar wat wij kunnen betekenen voor jou. Wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL