Nieuwe structured data mark up mogelijkheden voor retailers

Auteur Axel de Boer

Google heeft een nieuwe functie aangekondigd met betrekking tot structured data waarmee retailers hun verzendinformatie kunnen weergeven in shopping gerelateerde zoekresultaten. De retailers kunnen “ShippingDetails structured data” gebruiken om belangrijke informatie over hun verzendbeleid en elke productoptie die de zoekers van dienst kunnen zijn, te markeren.

Hoe zien deze Shipping Details er uit in de resultaten?

Wanneer een retailer de structuurgegevens toevoegt aan productpagina’s, wordt het resultaat weergegeven zoals hieronder:

shipping details schema

Volgens Schema.org zijn dit de typen entiteiten die de retailers kunnen gebruiken om verschillende verzendkosten en levertijden weer te geven:

  • Levertijd: de tijd tussen bestelling en levering.
  • Wordt niet verzonden: wanneer de bestemming van de klant niet beschikbaar is.
  • Verzendbestemming: geeft de bestemming van de klant aan.
  • Verzendkosten: geeft de verzendkosten van de bestemming van de klant aan.
  • Link naar verzendinstellingen: een link naar een pagina met details over de levertijd en het verzendtarief.

Google legt uit dat deze methode voor het gebruik van schema ervoor zorgt dat jouw verzendgegevens alleen in aanmerking komen voor weergave in bepaalde zoekresultaten van Google.

Als je jouw verzendgegevens ook wilt weergeven in onbetaalde vermeldingen binnen Google Shopping en andere resultaattypen, moet je de verzendinstellingen configureren in Merchant Center.

Hulp nodig?

Wil je hier graag gebruik van maken, maar weet je niet hoe? Ons SEO team helpt je hier graag mee. Neem geheel vrijblijvend contact op.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL