Instagram adverteren

Met miljoenen actieve, relatief jonge, gebruikers die Instagram zien als een platform voor inspiratie en ontdekking is het niet moeilijk om de kansen op het gebied van adverteren te zien. Maar, hoe werkt adverteren op Instagram en in welke situaties is dat een goed idee? Instagram advertising biedt voor allerlei verschillende doelstellingen mooie oplossingen waar we je graag meer over vertellen. Lees dus vooral verder!

Mogelijkheden van adverteren op Instagram

We spraken al over mooie oplossingen en daar laten we je graag kennis mee maken. Hieronder vindt je daarom een aantal voorbeelden van de interessante mogelijkheden die je hebt bij het opzetten van een Instagram advertentie campagne.

Stories advertenties

Instagram stories worden afgespeeld op een volledig (telefoon-)scherm en zorgen er daardoor voor dat gebruikers helemaal ondergedompeld worden in de content. Ads binnen deze stories worden op dezelfde manier getoond en kennen daardoor een hoge mate van engagement.

E-commerce shopping advertenties

Voor online verkopers biedt Instagram de mogelijkheid om shopping advertenties weer te geven. Het is dan voor gebruikers mogelijk om direct het product aan te schaffen vanuit de advertentie.

Lead ads

Net als op Facebook, dat tevens eigenaar is van Instagram, kun je op het platform gebruik maken van Lead ads. Hierin zijn de gegevens van de gebruiker al ingevuld, waardoor diegene met één druk op de knop tot een conversie over kan gaan!

Vergelijkbare doelgroepen van klanten bereiken

Stel je verandert van locatie. Je kunt dan een mail sturen die niemand opent. Wat ook kan, is je klantenlijst uploaden en zo alleen díe klanten benaderen met een advertentie om hen op de hoogte te stellen van de wijziging. De kans dat zij dit bericht zien is dan vele malen groter!

Van ambitie tot succesvolle campagne

De bovenstaande greep uit de mogelijkheden zorgen er, samen met allerlei andere zaken, voor dat er met Instagram advertising mooie resultaten behaald kunnen worden. Uiteraard is het nut van Instagram verschillend per doelstelling, maar vaak liggen er zeker kansen.

De voordelen van adverteren op het platform Instagram

Zoals we al aanstipten is Instagram een erg populair platform. Dit maakt dat er bijzonder veel voordelen zitten aan het draaien van advertenties en campagnes op Instagram. Een greep daaruit:

  • Relatief goedkoop adverteren omdat gebruikers zeer actief zijn
  • Zowel Facebook als Instagram ads vanuit één platform beheren
  • De mogelijkheid om van één klik een lead te maken
  • Gemakkelijk werken aan naamsbekendheid en branding
  • Mogelijkheden om zeer specifieke doelgroepen te bereiken

Jouw Instagram advertising uitbesteden

Klinkt het bovenstaande allemaal erg interessant, maar heb je geen idee hoe je met Instagram adverteren moet beginnen? Bij Maatwerk Online kun je uiteraard ook je Instagram advertising uitbesteden. Onze experts zijn Facebook Blueprint Certified, wat inhoudt dat zij in staat zijn om kwalitatief goede campagnes op te zetten en te beheren, waardoor jouw doelstellingen worden behaald! Benieuwd naar alle mogelijkheden, of heb je nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Hogeschool IPABO

Een stijging van 145% in het aantal aanmeldingen voor de open dag van Hogeschool IPABO!

DigiBach

Verdubbeling organische bezoekers met de kennisbank van je dromen

Interchange

605% meer conversies tegen lagere kosten binnen een krappe arbeidsmarkt

De Kruiden Baron

Veel meer omzet met strategische e-mailmarketing

RVS Products

Organische groei door herstructurering categorieën

We worden gelukkig van blije klanten en successen. Maar laten we eerlijk zijn: awards winnen is stiekem ook gewoon fijn.

Awards 🏆

Deze Maatjes gaan het voor je regelen

Van degene die de strategie uitwerkt, tot degene die de koffie komt brengen als je bij een klant zit. We behandelen iedereen als ons Maatje.