Facebook adverteren

Zit jouw doelgroep niet op Facebook? Grote kans van wel!

Heb je het over social advertising, dan heb je het al gauw over Facebook advertising. Vanwege het gigantische bereik is Facebook een interessant kanaal. Als je zelf de kennis niet hebt is het verstandig om jouw Facebook campagne uit handen geven, maar dat wil je dan wel bij Facebook advertentie specialisten doen!

Dat is waar wij om de hoek komen kijken. We vertellen je graag hoe we jouw business via Facebook willen vergroten.

01

Waarom op Facebook adverteren?

Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van het platform en zodoende zijn de advertentiemogelijkheden vrijwel eindeloos. Ongeveer 20% van het internetverkeer beweegt zich naar Facebook en haar andere platformen, waaronder Instagram. Dit betekent dat er voor veel verschillende marketing en advertentiedoelstellingen een geschikte mogelijkheid is binnen het advertentieplatform van Facebook. Hieronder een greep uit de doelstellingen waar Facebook advertising zich perfect voor leent:

  • Nieuwe doelgroepen bereiken
  • Doelgroepen benaderen zonder dat zij specifiek op zoek zijn naar een product of service
  • Meer omzet genereren
  • Naamsbekendheid verhogen

02

De mogelijkheden van FB Advertising

De exacte insteek van de advertentiecampagnes is uiteraard afhankelijk van de doelstellingen. Wij werken vanuit het See-, Think-, Do-, Care model en bekijken vanuit daar welke aanpak geschikt is. Zo ontstaat er veel variatie binnen de advertentiecampagnes op het Facebook platform. Dat wordt mogelijk gemaakt door de uitgebreide mogelijkheden binnen de advertentieomgeving. Denk daarbij aan:

  • De doelgroep vroeg in de funnel bereiken
  • Doelgroepen maken aan de hand van bestaande klantlijsten
  • Specifiek targeten op specificaties zoals postcode, interesse, diploma’s, een hobby en veel meer!
  • Vanuit hetzelfde platform ook op Instagram adverteren
  • Mogelijkheden voor budgetten vanaf twee tot en met 8 cijfers, ofwel: oneindig schaalbaar

03

Mensen vroeg in de Funnel bereiken

Eén van de belangrijkste verschillen met andere online advertenties zoals bijvoorbeeld die in Google Search, is dat je daarmee alleen mensen kunt bereiken die al zochten naar een product of dienst. Op zijn minst zochten zij naar een zoekwoord dat er mee te maken heeft. Dit betekent dat zij eigenlijk al een intentie of interesse hadden. Met Facebook adverteren bereik je jouw doelgroep nog voordat zij zich bijvoorbeeld beseffen dat ze jouw product of dienst nodig hebben!

Bovendien zijn er nog allerlei andere unieke mogelijkheden met Facebook advertenties die je elders niet zo snel tegen zult komen. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde targeting mogelijkheden, maar ook de messenger bots die momenteel steeds vaker worden ingezet.

04

De aanpak van onze Facebook advertentie specialisten

Als Facebook advertentie specialist helpen we jou graag om meer klanten uit het internet te halen. Daarom kan je jouw Facebook advertenties laten uitbesteden aan een online marketing partij zoals Maatwerk online.

Toch kijken wij altijd eerst naar de doelstellingen en mogelijkheden die daarbij passen. We gaan samen met jou bekijken welk budget er nodig is om jouw campagne tot een succes te maken. Zo ontstaat er een maatwerk aanpak die de kans op succes met Facebook adverteren nóg groter maakt. Heb je nog vragen of zou je eens willen brainstormen? Neem dan contact met ons op!