SEO-bureau: Alles voor organisch succes

Echte schoonheid zit vanbinnen!

De organische vindbaarheid verbeteren van jouw bedrijf is zéér duurzaam. Als SEO-bureau werken wij er naartoe dat wij samen topposities gaan behalen in Google met jouw belangrijkste zoektermen. Het doel is dat onze strategie en de behaalde posities ervoor zorgen dat jij er jarenlang de vruchten van kan plukken. Ben je benieuwd waarom wij geen 13 in een dozijn bureau zijn? Wij vertellen je graag meer over onszelf.

01

Waarom kiezen voor SEO?

Zoekmachine optimalisatie is een ideaal middel om ook uit de organische zoekresultaten omzet te halen. Alle bezoekers die binnenkomen via SEO zijn ‘gratis’. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld SEA. Daarbij betaal je per bezoeker die op jouw advertentie klikt. Doordat de organische zoekresultaten gratis zijn, zijn deze bezoekers dus ook gratis.

 

Op het moment dat je aan de slag gaat met de zoekmachine optimalisatie van jouw website(s) dan zal je niet direct op positie 1 van Google staan. Om de nummer 1 positie te bereiken, iets wat bijna elke ondernemer wil en vraagt, moet er een gedegen onderzoek worden uitgevoerd, op basis waarvan er een duidelijke strategie wordt ingezet. Garanties kan niemand jou geven, maar een goede aanpak uiteraard wel!

 

De posities van de belangrijkste zoekwoorden en aanverwanten zullen gaandeweg dit traject verbeteren waar je jaren profijt van gaat hebben. Hoe groter jouw budget is hoe sneller het zou kunnen gaan of hoe meer er tegelijkertijd er opgepakt kan worden.

 

Wij zien SEO als het ultieme online marketingkanaal waar iedere ondernemer mee aan de slag moet. Waarom zou je jarenlang geld uitgeven aan Zoekmachine Adverteren maar geen tijd en aandacht schenken aan de organische vindbaarheid van jouw website, merk en producten of diensten? SEO gaat jouw bedrijf helpen aan een stabielere bron van inkomsten zonder dat je voor iedere bezoeker moet betalen.

02

Hoe wij te werk gaan als SEO-bureau

Wij vinden het belangrijk dat iedere klant een online maatwerk strategie aangeboden krijgt. Hier krijgen niet alleen wij de meeste energie van, maar dit zorgt er ook voor dat de beste online marketingkanalen worden ingezet die passen bij jouw bedrijf, markt en doelgroep. Wij geloven niet in kant-en-klare pakketten waar je jarenlang aan vastzit.

 

Het enige dat wij van jou vragen is om in ons te geloven en ons minimaal 3 maanden de tijd te geven om jou te overtuigen van onze maatwerk strategie. Blijkt SEO toch niks voor jou te zijn? Dan nemen we zonder problemen afscheid van elkaar. Je zit bij ons immers niet vast aan langdurige en prijzige contracten. Wij gaan er gemiddeld van uit dat wij in deze 3 maanden onze waarde hebben laten zien.

 

Ons stappenplan ziet er als volgt uit:

We willen graag jouw bedrijf en doelen in kaart brengen. Dit doen we vaak door middel van fysiek of telefonisch contact. Denk aan een eerste kennismaking of een inspiratiesessie.

Wij luisteren naar jouw wensen maar zullen deze ook kritisch tegen het licht houden. Is het online marketingkanaal wat jij voor ogen had echt het juiste kanaal? Wij denken graag met je mee.

Het is belangrijk om, door middel van een quick scan, te achterhalen wat de status van jouw website is en wat het verschil tussen jou en de concurrenten is.

Met onze ervaring in de markt of jouw branche zullen we met een mooi voorstel komen waarin wij zelf geloven. Daarnaast houden we rekening met alle voorgaande stappen. In de basis vragen we jou niet wat jouw beschikbare budget is. Waarom? Als je een ‘x’-budget beschikbaar hebt, wilt dat niet zeggen dat wij dat ook nodig hebben. We willen geen geld uit je zakken kloppen.

Op het moment dat we samen hebben besloten dat SEO gaat zorgen voor jouw online succes kunnen we aan de slag. Wij starten altijd met een zeer uitgebreid en waardevol SEO-rapport waarin wij jouw website scannen aan de hand van de drie belangrijkste pijlers van SEO, namelijk:

  • Techniek: het hart van je website

Het is belangrijk om te achterhalen hoe de binnenkant van jouw website is ingericht. Er kunnen namelijk cruciale fouten gemaakt zijn die wij direct kunnen en moeten verhelpen. Als de zoekmachine jouw website niet kan indexeren dan kan de bezoeker jou natuurlijk ook nooit vinden.

 

 

 

Wij houden in ons rapport rekening met de belangrijkste zaken zoals de veiligheid van de website, snelheid, indexeerbaarheid, mobiele beschikbaarheid en nog veel meer! Een auto kan ook niet rijden als de motor niet werkt of pruttelt. Daarom is het onderdeel techniek een belangrijk aspect van onze website scan.

  • Content: waardevolle content delen

Wij geloven in goede en kwalitatieve content op jouw website. Voordat wij aan de slag gaan bespreken we met jou de belangrijkste zoektermen. Maar, wij vinden het belangrijk om veel breder gevonden te worden en zullen dus een goed zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Op basis hiervan creëren wij een contentplan waardoor we op veel meer zoekwoorden gevonden kunnen worden.

 

Waarom zou de zoekmachine jouw website tonen op bepaalde zoekwoorden als je daar geen geschikte content voor hebt geschreven? Samen met onze copywriters gaan wij aan de slag met het verbeteren van je huidige content maar ook het toevoegen van nieuwe content. Je kan denken aan producten- en dienstenpagina’s maar ook aan artikelen en blogs. Wij zullen content schrijven of hierin adviseren om de bezoeker te geven wat ze daadwerkelijk zoeken en nodig hebben.

  • Website autoriteit: Linkbuilding

Het verbeteren van de autoriteit van jouw website is veelal een van de belangrijkste factoren om hoger in Google te komen. Voor veel mensen is het stukje linkbuilding een ongrijpbaar en vreemd onderdeel van SEO. Het draait om het feit dat jouw website een bepaalde Domein Autoriteit score heeft welke wij willen verbeteren. Dit komt jouw posities in de Google zoekresultaten ten goede.

 

Dit doen wij door relevante websites te zoeken van waaruit een linkje naar jouw website staat. In ons SEO-rapport onderzoeken wij dan ook wat jouw waarde op dit moment is vergeleken met die van je concurrenten. Hierdoor zien wij wat ervoor nodig is om jezelf echt te kunnen meten aan hen. Niet alleen willen wij ons meten met hen, we willen het veel beter doen!

03

Waarom wij geen nummer 1 posities garanderen

Helaas bestaan er online marketingbureaus die jou keiharde garanties geven. Bijvoorbeeld dat je met bepaalde zoekwoorden op de eerste positie van Google terecht gaat komen. Wij doen dit niet omdat dit simpelweg ook niet kan! Google zorgt er nog wel eens voor dat bepaalde factoren worden aangepast die effect hebben op jouw rankings en daar hebben wij geen invloed op. Bovendien gaan we er ook van uit dat jouw concurrent niet stil zit.

 

Nu bestaat de kans dat jij koste wat kost boven die ene concurrent wilt komen te staan. Daar doen wij natuurlijk onze uiterste best voor. Echter geven wij jou dus geen garantie dat jij die gewilde nummer 1 positie met zekerheid gaat behalen.

 

Buiten dat merken wij dat veel bedrijven zich blindstaren op 1 of 2 zoekwoorden terwijl er honderden en misschien wel duizenden zoektermen zijn die relevant voor jou zijn. Er is dus sowieso altijd een mogelijkheid dat wij jou snel kunnen verblijden met een mooie nummer 1 positie.

 

Ben jij als ondernemer enkel lokaal actief? Dan is het helemaal niet interessant om de landelijke nummer 1 positie te bezitten. Dan scoren we veel liever op een relevante lokale positie in Google of Google Maps. Want, die heeft veel meer waarde voor jou.

04

Hoe wij te werk gaan als SEO-bureau

SEO is een duurzaam online marketingkanaal waar je op de lange termijn geld aan gaat verdienen. Je kunt het zien als een investering in de toekomst van je bedrijf. Op het begin zal je er misschien niet direct uithalen wat je erin stopt. Dit is iets waarvan wij het belangrijk vinden dat je je er bewust van bent. Op het moment dat jij een webshop bezit kunnen we jouw e-commerce data mooi bijhouden in Google Analytics. Van daaruit kunnen wij samen goed monitoren wat de inspanning jou daadwerkelijk oplevert. Daarnaast zorgen wij maandelijks voor een mooi en helder dashboard met daarin alle belangrijke data. Zo kun je de voortgang iedere dag in real-time kan.

 

Wij hebben enkele mooie cases met resultaten uitgewerkt waarin je kan zien wat de effecten van onze SEO-strategie kan zijn:

 

 

 

Wat is het beste SEO-bureau van Rotterdam?

Het past niet bij ons om onszelf het beste SEO-bureau van Rotterdam te noemen. Wel kunnen we zeggen dat wij het leukste SEO-bureau zijn! Wij houden graag vast aan de gezelligheid binnen het team en de cultuur waarin we elkaar graag altijd blijven uitdagen. Doordat onze SEO-specialisten ervaring hebben in ontzettend veel verschillende branches en met verschillende budgetten werken, kunnen ze jou met deze kennis goed van dienst zijn. Dit alles om meer omzet uit de gratis zoekresultaten te halen!

 

Als je op zoek bent naar een SEO-bureau in Rotterdam, dan willen we jou tot slot nog graag vertellen waarom je minstens een kopje koffie met ons moet drinken:

Wij draaien er niet om heen! Als het goed gaat met je campagnes dan delen we dit graag met je. Wij verbergen echter geen resultaten die onverhoopt toch minder goed zijn dan verwacht. We vertellen je dan graag wat ons plan van aanpak is om deze resultaten te verbeteren.

Onze specialisten blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de SEO-wereld. Wij bezoeken congressen, webinars en volgen de belangrijkste blogwebsites om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven en nieuwe technieken kunnen testen.

Onze resultaten spreken voor zich! Neem daarom gerust een kijkje op onze resultaten pagina of lees de reviews die wij krijgen van onze klanten.

Bij ons zit je niet vast aan jarenlange contracten waar je eigenlijk al spijt van krijgt op het moment dat je jouw handtekening hebt gezet. Nee, wij vragen je enkel 3 maanden de tijd om onze waarde te bewijzen.

Maatwerk Online is hard op weg om naam te maken binnen de wereld van online marketing. Wij zijn namelijk al meermaals in de prijzen gevallen op de Dutch Search Awards, zowel in 2017 als in 2019! Daarnaast staan we ook in de Emerce 100 met 4,5 ster als waardering. Hierdoor behoren wij tot de top-10 ‘Digital Agency Fullservice Klein’.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Meld je dan aan voor onze gratis inspiratiesessie of neem gerust contact met ons op!