Pure Horse

Na 1 maand: € 0,93 per lead

Pure Horse is een webshop gespecialiseerd in, je verwacht het niet, paarden producten. Van (speciaal)voer tot verzorgingsproducten. Het onderscheidende van Pure Horse is de hoeveelheid informatie. Er zijn talloze blogs en boeken te lezen over het welzijn van je paard. De liefde voor paarden straalt er van af. Iets dat op de social media kanalen van Pure Horse ook sterk naar voren komt. Iets wat eigenaresse Jantine ook zeker uitstraalt!

Van e-book downloader tot klant

Jantine had een fantastisch e-book geschreven genaamd ‘De kracht van paardenvoeding’. Via mailings is dit e-book al verspreid en zag Jantine een stijging in aankopen in de webshop. Dat smaakte naar meer. Maar hoe verspreid je een e-book het makkelijkste? Onze oplossing: geautomatiseerde Facebook advertenties gekoppeld aan de mailflow van Pure Horse.

Vooropgesteld: er is meer mogelijk

Gezien de hoeveelheid data die Pure Horse al had in bijvoorbeeld Google Analytics, zagen we bij Maatwerk Online meer mogelijkheden. De doelgroep is vrij goed te targetten (paardenliefhebbers) op eigenlijk alle online marketing kanalen. In eerste instantie was ons advies dan ook breder te gaan dan alleen het inzetten van Facebook ads. Gezien het budget dat voorhanden was, is toch gekozen om vooralsnog te starten met Facebook advertenties. Uiteraard nemen we daarin ook Instagram plaatsingen mee.

Het plan van aanpak

Vanuit de Maatwerk Online tekentafel werd duidelijk wat er allemaal moest gebeuren. Pure Horse had al een emailflow aangemaakt waar we goed op konden voortborduren. Er wordt daarin gebruik gemaakt van het programma Convertkit. Al snel was de conclusie dat we gebruik moesten gaan maken van Facebook Lead Ads gekoppeld via Zapier aan Converkit.

Facebook Lead Ads zijn advertenties waarbij mensen niet naar een website worden doorgestuurd na een klik op de advertentie. In plaats daarvan laadt er een scherm binnen de Facebook omgeving met daarin alle NAW gegevens van de klikken al ingevuld. Men hoeft alleen nog maar op verzenden te klikken om in dit geval het e-book te ontvangen. Zapier is een automatiseringstool die vervolgens de data vanuit Facebook doorzet naar in dit geval Convertkit zodat alle downloaders automatisch in de mailflow terecht komen. Hieronder een voorbeeld van de Facebook Lead Ads:

Het resultaat

Via de Facebook Ads hebben we in de eerste maand al meer dan 300 leads binnen gehaald. Voor minder dan € 1 per stuk! Al deze mensen hebben dus actief en bewust er voor gekozen om het e-book te downloaden. Door de geautomatiseerde koppelingen tussen Facebook en Convertkit, hebben al deze mensen ook nog eens het e-book en de daaropvolgend emailflow geheel automatisch ontvangen. Er zijn geen mensenhanden aan te pas gekomen om al die mailadressen 1-voor-1 te uploaden en de mails te versturen.

Uit die nieuwe aanmelders zijn vervolgens ook nog eens verkopen uit de shop gehaald. En wel met een ROAS (return on ad spend) van 7,16. Dat betekent dat iedere euro die we in Facebook ads hebben gestopt, maar liefst € 7,16 aan omzet heeft opgeleverd.

Niet alleen is het probleem van Jantine opgelost: we hebben dé manier gevonden om het e-book te verspreiden. Maar tegelijkertijd komt er direct omzet binnen uit de campagne.

Zijn we tevreden? Nee, we willen meer!

Bovenstaande resultaten zijn behaald binnen 1 maand (maart-april 2020). We zouden Maatwerk Online niet zijn als we niet nog meer wilden. Zo denken we dat we de campagnes nog prima kunnen oprekken. Er zijn nog andere doelgroepen aan te boren (look-a-likes bijvoorbeeld). Daarnaast zien we ook dat vanuit de e-book mailing mensen op de webshop niet altijd wat kopen. We zullen dan ook dynamische remarketing toevoegen waarbij we die mensen nogmaals met een advertentie proberen te laten kopen. To be continued…

Ook aan de slag met succesvolle online campagnes?

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw online marketing kunnen betekenen? Neem dan gewoon eens contact met ons op en we sparren samen over mogelijkheden!

Neem contact met ons op