Met local SEO optimalisaties een verdubbeling in organisch verkeer binnen 12 maanden!

Axel de Boer SEO Specialist

David Lloyd Clubs is een keten van gezondheidsclubs met meer dan 120 vestigingen verspreid over Europa, waarvan het merendeel zich bevindt in het Verenigd Koninkrijk. Qua omzet is het ‘t grootste gezondheids-, fitness- en vrijetijdsbedrijf binnen Europa.
 

De uitdaging was duidelijk: het aandeel in de organische resultaten verbeteren in de regio bij de vestiging van David Lloyd in Antwerpen.

Wat weten we?

De vestiging van David Lloyd in Antwerpen zag dat hun aandeel in de organische resultaten binnen de regio flink verbeterd kon worden. Veel van hun concurrenten kwamen zowel in Google Maps, Google Local Pack als de reguliere organische resultaten eerder naar boven, waardoor er veel potentiële leden verloren gingen.

Daarnaast ging er nu heel veel aandacht naar Ads en was er de nadrukkelijke wens om hier minder afhankelijk van te worden door de aandacht meer te gaan verdelen.

Het resultaat?

David Lloyd is in November 2022 aan de slag gegaan met een Local SEO traject voor de vestiging in Antwerpen. Sindsdien is de zichtbaarheid aanmerkelijk verbeterd, wat zich heeft uitbetaald in een maandelijkse verdubbeling in organische websitebezoekers.

Dit is te danken aan een strategie die voordelen heeft gehad voor zowel branded als non-branded zoekopdrachten. Zie rechts de performance per zoekwoord in Januari 2024 vergeleken met Januari 2023, toen we twee maanden zaten vanaf de start van het traject.

Vraag een gratis SEO-audit aan waarin we echt kijken waar de meeste winst te behalen valt voor jouw bedrijf.

Dit te gekke project was een team effort! Maatje Axel heeft samen met David Lloyd gewerkt om deze resultaten neer te zetten.

Wat zegt ons Maatje Chanté over deze case?

Wil je ook deze resultaten voor jouw bedrijf?