Zoekmachine adverteren uitbesteden

Auteur Axel de Boer

Voor ieder bedrijf is het nuttig om te adverteren. Er zijn diverse kanalen waar jij als ondernemer uit kunt kiezen. Waar we vroeger enkel gebruik maakten van offline reclame, is het vandaag de dag ontzettend belangrijk dat we als adverteerder ons ook richten op online reclame. Veel Nederlanders zijn 24/7 online en er zijn tegenwoordig erg veel reclame-uitingen die op de consument af komen. Daarom is het als ondernemer moeilijk om je hierin te onderscheiden. Toch zijn er mogelijkheden om jouw bedrijf op te laten vallen in de wereld van (online) reclame. Dit kan je doen door gebruik te maken van zoekmachine adverteren. Maatwerk Online is gespecialiseerd in zoekmachine adverteren en helpt je graag bij het opzetten van een succesvolle campagne.

De mogelijkheden van Google AdWords

Zoekmachine adverteren kan je doen via Google AdWords. Via een Google AdWords account stel je een campagne in die relevant is voor je desbetreffende dienst of product. Je kunt de zoekwoorden hier zo aanpassen dat alleen bij gerichte zoekopdrachten jouw advertentie verschijnt. Dit zorgt ervoor dat je geen bezoekers naar je website trekt die niet zoeken naar jouw product of dienst. Hierdoor maak je geen onnodige kosten voor website bezoekers die niet relevant zijn.

De voordelen van zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren kent vele voordelen ten opzichte van adverteren via andere middelen zoals een advertentie in de lokale krant. Daarom hebben wij een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je een beter beeld over de voordelen die je hebt met zoekmachine adverteren.

1. Zelf je kosten beheren

Allereerst kun je met zoekmachine adverteren eenvoudig je kosten beheren. Je kunt namelijk zelf aangeven hoeveel budget je wilt uitgeven aan de advertenties die je plaatst bij zoekmachines. Daarom stellen we bij Google AdWords in overleg een bepaalt dagbudget voor je in. Hierdoor zal je nooit meer kwijt zijn dan dat je aangegeven hebt.

2. Direct resultaat

Een tweede voordeel is dat wanneer je voor zoekmachine adverteren kies, je direct resultaat ziet. Een online advertentie is direct zichtbaar en kan direct verkeer naar je website genereren. Bij een advertentie via de offline kanalen is het resultaat zeker niet direct zichtbaar.

3. Zelf bepalen hoe, waar en wanneer je adverteert

Het derde voordeel wat wij uitlichten omtrent zoekmachine adverteren is de controle die je hebt. Je kunt een advertentie namelijk specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Denk hier bijvoorbeeld aan locatie-targeting. Hiermee kun je instellen dat de advertentie alleen in een bepaald gebied getoond zal worden. Hierdoor ben je geen advertentiekosten kwijt aan gebieden waar je geen producten of diensten verkoopt.

Wij helpen je graag op weg

Het is zonde als je website bezoekers misloopt. Daarom helpen wij je graag een handje met online adverteren. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het opzetten van Google AdWords campagnes en campagnes voor andere online zoekmachines zoals Bing. Iedereen bij Maatwerk Online is Google gecertificeerd. Dit wil zeggen dat Google onze medewerkers deskundig genoeg vindt om bedrijven te adviseren over Google AdWords en campagnes voor deze bedrijven op te zetten.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL