Populairste zoekopdrachten in Google van 2015

Auteur Nick Heurter

Google is de meest gebruikte zoekmachine van Nederland, dat is algemeen bekend. Google heeft kenbaar gemaakt welke zoekopdrachten in Nederland het populairst zijn in 2015. Dit segmenteren ze in 6 categorieën: fesitvals en events, nationale persoonlijkheden, populairste zoekopdrachten, crisis en conflicten, ‘hoe werkt’ categorie en een ‘wat is’ categorie.Meer weten over de populairste zoekopdrachten in Google van het jaar 2015? Lees gerust hieronder verder.

Populairste festivals en Events in 2015

Koningsdag is in Google het evenement van het jaar 2015. Op de tweede positie volgde Sail Amsterdam dat in totaal 2,3 miljoen bezoekers trok in 5 dagen. Op de 3e plaats volgende carnaval. Hieronder de gehele top 5.

 1. Koningsdag
 2. Sail Amsterdam
 3. Carnaval
 4. Pinkpop
 5. Toppers

Populairste nationale persoonlijkheden in 2015

Op het zoekwoord ‘Joost Zwagerman’ wordt in het jaar 2015 het meest gezocht nadat hij in september van dit jaar een einde aan zijn leven maakte. Tragisch! Op de tweede positie volgde Trijntje Oosterhuis. Trijntje nam deel aan het songfestival en raakte onder de aandacht door haar opvallende kledingkeuze. Op de derde plaats kwam Formule 1 coureur en Nederlandse trots Max Verstappen. Met zijn uitstekende prestaties van dit jaar heeft hij ook in Google een podiumplaats weten te bereiken als het gaat om ‘populairste nationale persoonlijkheden in 2015’. Hieronder de top 5.

 1. Joost Zwagerman
 2. Trijntje Oosterhuis
 3. Max Verstappen
 4. Yfke Sturm
 5. Enzo Knol

Populairste zoekopdrachten in 2015

De hit game agario is de meest gezochte zoekopdracht van dit jaar. Deze online game is erg populair bij veel Nederlands. Dit spel kan gespeeld worden via het internet, Android telefoons en Apple telefoons. Op de 2e plaats volgt het populaire televisie programma ‘Boer zoekt Vrouw’. Joost Zwagerman, die de nummer 1 positie bij de ‘nationale persoonlijkheden’ categorie volgt hier op de 3e plek. Hieronder de gehele top 5.

 1. agar.io
 2. Boer zoekt Vrouw
 3. Joost Zwagerman
 4. mijn belastingdienst
 5. Charlie Hebdo

Populairste zoekopdrachten over crisis en conflicten in 2015

Door de aanslag in Parijs en de terroristische dreiging die tegenwoordig nog steeds heerst is het zoekwoord ‘je suis charlie’ en ‘aanslag Parijs’ de aanvoerder van deze lijst. De rest van de top 5 vindt u hieronder.

 1. je suis charlie
 2. aanslag Parijs
 3. Andreas Lubitz
 4. Tarik Zahzah
 5. ISIS

Populairste ‘hoe werkt’ zoekopdrachten in 2015

Snapchat, de app die in 2015 is uitgegroeid tot een erg populaire app voert hier de lijst aan. De nieuwe Chromecast staat hier op de tweede plaats. Ook worden er veel vragen gesteld over de nieuwe Windows 10 die dit jaar uitkomt.

 1. Hoe werkt de nieuwe snapchat?
 2. Hoe werkt chromecast?
 3. Hoe werkt windows 10?
 4. Hoe werkt twitter hashtag?
 5. Hoe werkt een selfie stick?

Populairste ‘wat is’ zoekopdrachten in 2015

Onderstaand de lijst met welke zoekwoorden ‘wat is’ populair is. Zo zijn er blijkbaar veel vragen over een ‘kapitaalverzekering’, ‘glamping’ en ‘bewerkt vlees’. Ook is dit jaar de term ‘vlogger’ veel gebruikt waarna veel mensen zochten op ‘wat is een vlogger’. Hieronder de gehele top 5 van dit jaar.

 1. Wat is een kapitaalverzekering?
 2. Wat is glamping?
 3. Wat is bewerkt vlees?
 4. Wat is een vlogger?
 5. Wat is mijn dak waard?

Meer weten over een bepaalde categorie? Hieronder de link naar het gehele onderzoek van Google:Google Trends in 2015

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL