Meer uit Pinterest halen met de nieuwe Shopping Spotlights!

Auteur Lars Maat

Maak je gebruik van Pinterest om jouw producten te verkopen of overweeg je dit te gaan doen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Pinterest heeft namelijk onlangs een nieuwe functie gelanceerd. De zogeheten shopping spotlights. Deze functie is bedoeld om gebruikers het idee te geven dat zij in hun favoriete winkel rondkijken, juist nu dat een stuk minder vanzelfsprekend is. Dat klinkt geweldig, niet waar? Dat dachten wij ook!

Hoe het werkt Shopping Spotlights?

Binnen de shopping spotlights selecteren influencers en experts producten die op elkaar aansluiten. Deze gecureerde producten kunnen gebruikers dan gemakkelijk terugvinden onder die specifieke trend binnen de shopping spotlights. Daarnaast worden er ook spotlightcategorieën gemaakt op basis van trends op Pinterest, zoals recentelijk terracotta accenten of tie dye. Zo kunnen gebruikers heel gemakkelijk de nieuwste trends winkelen, of de geselecteerde producten van hun favoriete influencer bekijken én aanschaffen.

Fantastische kansen voor online retailers

De shopping spotlights toevoeging is er een in een reeks van verbeteringen en innovaties die Pinterest op hun platform heeft toegevoegd. Dit in combinatie met de steeds verder groeiende interesse in het platform maakt dat het voor bepaalde verkopers steeds interessanter wordt om Pinterest als kanaal aan hun marketingstrategie toe te voegen. Pinners, zoals Pinterest gebruikers heten, kunnen vanuit een shopping spotlight zelfs direct naar de aankooppagina van een specifiek product gaan. Fantastische kansen voor online retailers dus, bijvoorbeeld binnen mode of interieur.

Zelf met Shopping Spotlights aan de slag

Omdat je niet rechtstreeks kunt adverteren of plaatsen in de shopping spotlights, dit zijn immers allemaal gecureerde onderdelen, kun je ook niet direct profiteren van deze functie. Deze nieuwe toevoeging vormt vooral een teken aan de wand. Verschillende social media kanalen doen hun best om online shoppers naar zich toe te trekken en voegen daarom in rap tempo ontwikkelingen en verbeteringen door. Pinterest doet hier goed aan mee en is voor bepaalde productcategorieën bij uitstek het kanaal om op te adverteren.

We helpen je graag

Wil je graag aan de slag met adverteren en verkopen via Pinterest, of wil je eens sparren over jouw online marketing strategie? Bij Maatwerk Online doen we niets liever! We denken graag met je mee en ontwikkelen samen de aanpak die het beste bij je past. Neem dus gerust contact met ons op, dan plannen we een afspraak in om je meer te vertellen over de verschillende mogelijkheden

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL