Maatwerk Online Test Conversion Extensie

Hou je Analytics data schoon én werk productiever!

We hebben een mijpaal! We hebben onze eerste eigen Google Chrome extensie ontwikkeld #yeah! Als echte marketinggeeks zijn we in de wolken met deze nieuwe release. De extensie is speciaal gerealiseerd voor onze klanten en ons eigen team en helpt ons om de data van onze klanten in Analytics zo zuiver mogelijk te houden. Maar wat helemaal vet is, is dat ook jij deze extensie voor jou en je klanten kunt gebruiken! Ben je benieuwd wat deze extensie doet en hoe deze er ook nog eens voor zorgt dat we nog productiever werken? Lees dan snel verder!

Zo werkt onze eerste Google Chrome Extensie

Het klinkt niet alleen tof, het werkt ook bijzonder in ons voordeel – en dat van onze klanten natuurlijk. De Maatwerk Online Test Conversion extensie is een add-on voor Google Chrome. Met één druk op de knop voeg je de extensie toe aan je browser en is deze klaar voor gebruik.

Als online marketeer of als eigenaar van een website ben je vaak bezig op je website. Het gebeurt nogal eens dat je een formulier invult of een bestelling plaatst om bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit te testen. Maar hoe hou je de data in Analytics schoon? Want je wilt natuurlijk niet dat deze testconversies je data vertroebelen. Herkenbaar toch?

Natuurlijk weet je dat je de data in Analytics schoon kunt houden dankzij zogeheten ‘utm’ parameters toe te voegen aan de URL voordat je een test doet. Door ‘?utm_source=test&utm_medium=test&utm_campaign=test’ toe te voegen aan de URL wordt je test herkenbaar in Analytics en kan je deze eenvoudig uitsluiten van je echte conversies. Maar het toevoegen van deze parameters aan de URL voordat je een test doet is nogal omslachtig. Vaak vergeet je de code en moet je deze weer opzoeken (twee woorden, negen letters). Als je dan ook nog eens graag wilt (en natuurlijk wil je dat) dat ook je klanten bij hun testen deze parameters aan de URL toevoegen, wordt het helemaal lastig. Want, hoe leg je dit goed uit? Onze extensie lost deze problemen eenvoudig op.

Met één druk op het icoon van de extensie zal de pagina herladen worden en zullen de utm parameters worden toegevoegd aan de URL. Op deze manier blijft je Analytics data schoon, maar kost het je geen werk. Het is echt super easy!

Hoe ziet dit er dan uit in Google Analytics?

Ben je echt helemaal nieuw met het fenomeen utm parameters voor je testen? Dan ben je natuurlijk reuze benieuwd hoe dit eruit komt te zien in je Analytics omgeving en hoe je bepaalde parameters kunt uitsluiten.

Lees hier hoe je dit kunt doen.

En we verhogen ook nog eens de productiviteit

Bij Maatwerk Online streven we altijd naar de beste resultaten en staan de resultaten van onze klanten op #1. De browser extensie draagt hieraan bij: zo kunnen we onze testbestellingen eenvoudig uitvoeren zonder dat het extra tijd kost. We zorgen op deze manier voor een zo hoog mogelijke productiviteit op de werkvloer. Ook ontzorgen we onze klanten bij het invoeren van lastige parameters.

Wil je de voordelen van de Maatwerk Online Google Chrome Extensie ook ervaren?

De nieuwe browser extensie is een ware toevoeging voor ons team. Samen met onze klanten maken we dankbaar gebruik van deze nieuwe feature. Wij werken enthousiast verder aan nieuwe ontwikkelingen die meerwaarde bieden aan deze extensie. Ben je benieuwd naar de extensie? Download deze hier: https://chrome.google.com/webstore/detail/maatwerk-online-test-conv/oifakhbjplenbciafgcgdoojadgghnpb?hl=nl

Benieuwd naar andere onlinemarketingtips? Check ook onze andere blog artikelen. En natuurlijk ben je altijd welkom om wat te komen drinken. Wij delen onze kennis graag met je!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL