Maatwerk Online op uitnodiging van Google naar Californië!

Maatwerk Online is een gewaardeerd Google Premier Partner; de hoogste onderscheiding die je als online marketingbureau van Google kunt ontvangen. Je kent Google wellicht van de zoekmachine, YouTube, Gmail, Android en nog veel meer ? Als Google Premier Partner heb je een paar privileges. Zo krijg je onder andere als eerste de mogelijkheid om béta’s te testen in Google Ads (voorheen Google AdWords). En ontvang je als bureau een uitnodiging om naar hét jaarlijkse Google Event te gaan. Waar dit vorig jaar nog Google Premier Partners Summit heette (en in New York werd gehouden), heet het dit jaar Google Marketing Live en is het in San Jose in Californië: een slordige 15 km van het legendarische Sillicon Valley (dé bakermat van het internet?) verwijderd. Ook dit jaar was Maatwerk Online aanwezig op uitnodiging van Google.

Google Marketing Live 2018

Een korte terugblik: hoe zijn we hier gekomen?

Als online marketeer droom je van dit soort trips. Uitgenodigd worden door Google is al een ding. Als eerste de nieuwe mogelijkheden qua online advertising leren is nog zo’n ding. En laten we eerlijk zijn: een dergelijk event bijwonen aan de andere kant van de wereld is natuurlijk helemaal super! Wie had dat gedacht, toen Maatwerk Online ongeveer 5 jaar geleden begon. Puur uit onvrede over hoe diverse online marketing bureau’s werkten (niet transparant, denkend aan de eigen portemonnee in plaats van de resultaten van de klant), begon Lars zijn eigen online marketing bureau Maatwerk Online. En zoals zoveel startups werd er gewerkt vanuit huis. We kunnen het verhaal mooier maken door te zeggen dat er werd gewerkt vanuit de welbekende zolderkamer, maar in dit geval was het gewoon de eettafel ?.  We zijn ontzettend trots om te melden dat enkele van de eerste klanten uit die tijd, nu nog klant zijn! Speciale credits hiervoor naar Guus & John van De Koffiebaron, De Theebaron, De Kruidenbaron en inmiddels ook De Notenbaron.

Na verloop van tijd werd het toch wat te druk voor Lars om alles in zijn eentje te doen. Diverse freelancers werden ingeschakeld en samenwerkingen met Ruben de Vries en Nick Heurter, van OnlineMarketing.nl BV, werden aangegaan. Lars was in die tijd voornamelijk bezig met online advertising op zowel Google als Facebook. Ruben hielp Lars met het SEO gedeelte (het gratis gedeelte van Google) en Nick hielp Lars bij eventuele webdesign/webdevelopment mogelijkheden. Die samenwerking bleek later dé fundering van het huidige Maatwerk Online te zijn!

Vanaf februari 2015 werd Maatwerk Online door Google gewaardeerd met het Google Partnership: een blijk van waardering omtrent de kwaliteit van onze Google AdWords campagnes. Sinds het 1e kwartaal van 2017 hebben we dus de hoogst mogelijke waardering: Google Premier Partner. En natuurlijk niet te vergeten: in oktober 2017 wonnen we een Dutch Search Award!

De eerste medewerker: Anoek!

Op 1 juli 2017 kon Lars de druk niet meer aan. Toen de mogelijkheid zich aanbood om Anoek Vriens aan te nemen, werd dat dan ook gedaan. Samen met Anoek ging de nieuwe periode van Maatwerk Online in. En Anoek viel met haar neus in de boter want binnen de kortste keren zat ze in Antwerpen voor een nieuwe klant (David Lloyd, nu nog klant overigens) en in New York (Google Partner Summit 2017). Er zijn slechtere momenten om een nieuwe carrière te beginnen ?.

Vanaf 1 januari 2018: Maatwerk Online gaat samen met OnlineMarketing.nl BV

Sinds 1 januari 2018 zijn Ruben & Nick, naast Lars, de eigenaren van Maatwerk Online. Hun bedrijf, OnlineMarketing BV, is gefuseerd met Maatwerk Online en op dit moment, juli 2018, bestaat het team uit super getalenteerde online marketeers die allemaal hun specialisatie hebben. De huiskamer van Lars is ingewisseld in een kantoorpand gelegen aan de Goudsesingel in Rotterdam. Kom eens langs, je vindt er onder andere een echte Google Voetbaltafel die we hebben ontvangen van Google. Lars, Ruben en Nick zitten ‘gewoon’ nog tussen alle andere talenten van Maatwerk Online op de werkvloer. We zijn allemaal begonnen met een bepaalde passie en die passie delen we nu met meerdere collega’s. We werken inmiddels nog steeds voor de welbekende groenteboer op de hoek van het 1e uur. Maar ook voor diverse grote klanten als RTL, Jobbird, The Lean Six Sigma Company en nog vele anderen. Ons werkgebied gaat letterlijk van Canada naar Italië en van Engeland naar Spanje.

Live vanuit San Jose, Californië: Google Marketing Live 2018

En zo komen we aan bij het event waar we dus wederom voor uitgenodigd zijn. Een enorme eer in onze ogen. Na het Google kantoor in Dublin te hebben bezocht, het Google Premier Partners Summit in New York te hebben bezocht, zijn we nu dus in San Jose. Slechts 2500 mensen over de hele wereld zijn hier aanwezig. We hebben een overeenkomst moeten tekenen dat we bepaalde presentaties/insights niet mogen delen met de rest van de wereld. Een aantal zaken kunnen we wel delen. Volgende week zal er dus ook zeker een blog online komen!

We houden jullie op de hoogte!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL