Google geeft mobiel vriendelijke websites weer een boost in de resultaten!

Auteur Nick Heurter

Komende maand Mei krijgen de mobiel vriendelijke websites weer een boost in de mobiele zoekresultaten. Google geeft in een update aan dat ze in mei (‘beginning in May’ aldus, Google) aan de slag gaan met deze update. Verwacht geen ‘mobilegeddon’ zoals vorig jaar april (2015) maar iedere aanpassing in het algoritme is er één. En dus de moeite waard om in de gaten te houden!

Volgens Google houdt deze update in dat ze het effect van de mobiel vriendelijkheid van een website meer waarde mee gaan geven in de mobiele zoekresultaten. Hierbij geeft de zoekmachine aan dat bedrijven en personen die op dit moment al een mobiel vriendelijke website hebben zich geen zorgen hoeven te maken. Deze sites zullen geen tik krijgen in de zoekresultaten.

Als de update wordt doorgevoerd in mei dan zal deze over een langere periode worden uitgerold. Er zal dan ook geen grote wijziging zichtbaar worden van niet mobiel vriendelijke websites die uit de zoekresultaten worden geknald. Net als bij de laatste Panda update (4.2) zal de update dus langzaam worden doorgevoerd. Wel weten we dat ze in Mei gaan beginnen met deze update!

Goed om te weten is dat Google iedere pagina op zich wordt bekeken of deze mobiel vriendelijk is. Google neemt dan ook de tijd om iedere pagina te bekijken en dit zou zomaar de reden kunnen zijn waarom Google van plan is om de update over een langere periode uit te rollen.

Aangenomen wordt dat deze update minder impact zal hebben dan de eerste ‘mobiel vriendelijke update’ van vorig jaar.

Toch is het aan te raden om, mocht jouw website nog niet mobiel vriendelijk zijn, ervoor te zorgen dat deze in de nabije toekomst mobiel vriendelijk wordt zodat je alles uit zoekmachine optimalisatie gaat halen!

Lees in dit artikel de informatie over de eerste mobiel vriendelijke update van Google!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL