De #1 strategie voor goede SEO teksten!

Auteur Mandy Nijhof

Een goede SEO tekst is een kruisbestuiving tussen interessante content en het op de juiste manier verwerken van de zoekwoorden waar de tekst op moet ranken. De beste SEO copywriters weten precies hoe zij dit aan moeten pakken. Middels deze blog krijg jij een kijkje in de keuken van Maatwerk Online, want we vertellen jou over onze #1 strategie voor het schrijven van goede SEO content!

Uitgaan van de intentie van de bezoeker

Een goede SEO tekst doet meer dan alleen de eerste plek pakken in Google. Dat klinkt misschien gek, maar dat valt eigenlijk wel mee. Die nummer één plek is leuk, maar het draait er uiteindelijk om wat al die bezoekers die hieruit voortkomen van de pagina vinden. Schrijf de tekst dus in de eerste plaats voor hen en in de tweede plaats pas voor Google. Dit doe je door jezelf vooraf twee vragen te stellen:

  1. Voor wie schrijf je?

Jouw doelgroep, wat vinden zij belangrijk? Waar zijn zij naar op zoek? Welke informatie is waardevol voor hen? Denk hierover na en biedt dit aan!

  1. Wat is het doel van de pagina?

Naast interessant zijn voor de gekozen doelgroep, moet de pagina jou ook iets opleveren. Zoek de balans tussen hetgeen de bezoeker graag wil zien en het doel dat jij voor ogen hebt, zoals inschrijvingen of verkopen.

De juiste SEO vakjes afvinken

Je schrijft je tekst dus in de eerste plaats voor de bezoeker, maar ook Google gaat iets van het resultaat vinden. Gelukkig is het algoritme iets minder grillig dan een lezer en kun je hier redelijk concreet aan werken. Er zijn allerlei SEO factoren die de ranking van de pagina beïnvloeden, maar specifiek met betrekking tot de tekst moet je in ieder geval de volgende aspecten meenemen:

  • Het aantal woorden
  • Het zoekwoord vaak genoeg benoemen
  • Een titel met het zoekwoord
  • Een afbeelding met alt titel
  • H1, H2 en H3 kopjes

Over zoekwoordonderzoek en het strategisch inzetten van de voorgenoemde punten kunnen we een heel boek schrijven. We raden je in dit geval vooral aan om een zoekwoordentool te gebruiken voor je onderzoek en om, op strategisch vlak, je te meten aan de pagina’s die nu in de top-3 van Google staan. Deze vindt je gemakkelijk door op je belangrijkste zoekwoordcombinatie te Googlen. Zo kom je een heel eind in de juiste richting met je tekst!

Google wilt namelijk de meest relevante content zo hoog mogelijk aanbieden. Als je een verband ziet tussen de zoekintentie en hoe deze pagina’s zijn opgemaakt kan je daar van leren.

Tips voor meer creativiteit

Iedere tekstschrijver is weleens tegen de spreekwoordelijke lamp gelopen op het vlak van creativiteit. Dat is bij SEO teksten niet anders. De woorden rollen simpelweg niet altijd soepel van je toetsenbord. Het kan dan helpen om verschillende technieken en handigheidjes in te zetten om het wat makkelijker voor jezelf te maken. Want die zijn er, zeker voor SEO teksten! Hieronder hebben we daarom enkele tips voor je opgeschreven.

  • Richt eerst je titels in

Het maakt het makkelijker om de eerder genoemde SEO vakjes af te vinken en zorgt ervoor dat je alvast een raamwerk voor je tekst hebt. Wanneer je je hoofdtitel, subtitels en eindtitel al hebt opgeschreven wordt de tekst een soort invuloefening. Heerlijk!

  • Lees de teksten van je concurrent

Waar schrijft de concurrent over? Wanneer hun tekst op één staat hebben zij blijkbaar iets goeds gedaan. Probeer, door die tekst te lezen, te begrijpen wat Google hier zo goed aan vind. Knippen en plakken daarentegen, dat kun je beter laten! Schrijf jouw stuk content vervolgens 10x beter dan die van jouw concurrenten.

  • Schrijf je tekst niet in één keer

Het is helemaal niet erg om je tekst even weg te leggen en later weer op te pakken, juist wanneer je vastloopt. Je zult zien dat je met een frisse blik een heel eind verder komt.

De beste SEO teksten schrijven doe je zo!

We hopen dat je aan de hand van deze blog beter in staat bent om een goede SEO tekst te schrijven. Wil je hier wat extra hulp bij, heb je nog vragen, of zou je liever een gehele SEO strategie uitbesteden? Neem dan contact met ons op. Onze SEO specialisten gaan dan graag voor je aan de slag!

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL