Creative Spotlight Youtube event

Hey daar! Maatwerk Online is uitgenodigd voor het Creative Spotlight Event bij Google Amsterdam, waar we een speciale blik kregen op de nieuwe ontwikkelingen en interessante insights voor het adverteren op YouTube. Laten we gaan ontdekken wat er tijdens dit evenement allemaal is besproken.

Populaire content creators en de opkomst van YouTube 

Zowel in Nederland als wereldwijd zien we dat YouTube steeds meer invloed krijgt in onze samenleving. Waarom? Omdat de mensen die video’s maken, de content creators, goede kwaliteit video’s maken. Een voorbeeld: een video van YouTuber Mister Beast (grootste youtuber op dit moment) is meer dan 290 miljoen keer bekeken. Dat is meer dan het aantal mensen dat naar de Super Bowl kijkt namelijk ongeveer 100 miljoen. 

YOUTUBE PHONE SCREEN Mesa de trabajo 1

De invloed van Google AI op de YouTube-ervaring 

Wat YouTube nog interessanter maakt, is dat het gebruikmaakt van slimme technologie genaamd Google AI. Deze technologie zorgt ervoor dat jouw ervaring op YouTube persoonlijker wordt. Google AI begrijpt waar je van houdt en geeft je video’s die bij jou passen. Als bedrijven Google AI gebruiken om automatisch te bepalen hoeveel ze betalen voor advertenties, krijgen ze gemiddeld 3,7 keer meer waarde terug dan wanneer ze dat zelf zouden doen. Dus, het helpt bedrijven om meer waar voor hun geld te krijgen. 

Content creatie vereenvoudigd met AI 

Een ander interessant punt is dat je met AI gemakkelijk je eigen video’s kunt maken. Dus, als je een bedrijf hebt en wilt beginnen met video’s maken, maakt AI het supermakkelijk. Het belangrijkste om te weten is dat je niet met AI zelf concurreert, maar eerder met andere mensen die ook AI gebruiken. Het is daarom belangrijk om te leren hoe je AI in jouw voordeel kunt gebruiken. 

Langere video’s zijn beter dan korte video’s 

In de wereld van advertenties die je kunt overslaan, blijkt dat langere video’s beter werken dan kortere. Een video van 30 tot 60 seconden is dus een goed idee als je wilt dat mensen echt naar je advertentie kijken. Bedrijven vertellen nu hun verhaal met complete films en verhalen die ze aanpassen voor verschillende soorten video’s. Het maakt niet uit of het een korte video is of een lange. Ze willen gewoon dat jij hun verhaal ziet en begrijpt. 

Het belang van YouTube Shorts 

Een andere trend is dat korte video’s, genaamd YouTube Shorts, heel belangrijk worden. Bedrijven passen hun video’s aan aan dit nieuwe format. Het advies hier is om verschillende lengtes van Shorts uit te proberen en te zien wat werkt voor jouw bedrijf.  

Untitled design

Belangrijke tip: gebruik data, werk samen met creators, experimenteer 

Dus, als je wilt begrijpen wat werkt op YouTube, gebruik dan de informatie die je krijgt van YouTube zelf. Werk samen met mensen die weten hoe ze goede video’s moeten maken en blijf experimenteren. Op die manier kun je zelf ook succesvol worden op YouTube, zelfs als je niet veel marketingbudget hebt. 

Aan de slag

Dat was een beetje van wat we hebben geleerd tijdens het Creative Spotlight Event. We hopen dat je wat inspiratie hebt opgedaan. Onthoud: probeer nieuwe dingen uit. YouTube is een plaform vol kansen om op te adverteren. Heb je hierbij hulp nodig of heb je een vraag? Neem contact op met mij of één van mijn collega’s!