5 tips voor betere Google vindbaarheid

Auteur Ruben de Vries

Uw website hoger in Google door een betere vindbaarheid? Start nu met deze 5 nuttige tips!

Online gevonden worden is tegenwoordig voor ieder bedrijf onmisbaar geworden. Doordat het consumentengedrag wijzigt van de winkelstraat naar het wereld wijde web is het nu aan de bedrijven (en dus ook aan het MKB) om online gevonden te gaan worden. De consument van tegenwoordig zoekt namelijk voordat zij gaan kopen in veel gevallen eerst informatie op het internet, gaat producten en bedrijven met elkaar vergelijken en zoekt zo naar het beste product voor zijn situatie. Staat uw website hier niet tussen dan is de kans klein dat er via het internet veel nieuwe klanten binnen komen!

In dit artikel daarom enkele tips om uw website hoger in de zoekresultaten te krijgen om zo beter gevonden te worden in Google.

Online gevonden worden begint met het in kaart brengen van de juiste zoekwoorden!

Als u van te voren niet weet voor welke zoekwoorden en in welke regio de site gevonden moet worden gaat het erg lastig worden om te werken naar een resultaat. Stel van te voren doelen op en werk hier naar toe. Het kiezen van de juiste zoekwoorden is echter wel een vak apart. Een online marketing bureau kan een zorgvuldige zoekwoorden analyse uitvoeren. Dit is zeker de moeite waard. Hierna weet u namelijk precies welke zoekwoorden gebruikt worden door (potentiële) klanten. Een zoekwoorden analyse kan gezien worden als een eerste stap. Dé stap voordat er echt gestart kan worden met een goed SEO project.

“Online gevonden worden is tegenwoordig voor ieder bedrijf onmisbaar geworden.”

Tip 2: Kies een goede domeinnaam

Zorg voor een goede domeinnaam! Een goede domeinnaam blijft hangen en geeft aan met wie de bezoeker te maken heeft. SEO technisch wordt het door Google gewaardeerd als de domeinnaam hét belangrijkste zoekwoord in zich heeft. Mocht u hier bij het kiezen van een domeinnaam destijds niet aan hebben gedacht is er nog steeds geen man over boord. Lees dan rustig verder met tip 3, want zelfs zonder een goede domeinnaam kunt u heersen in de zoekmachines. Meer weten over het vinden van een goede domeinnaam? Bekijk dan dit artikel over domeinnamen.

Google vindbaarheid tip 3: Schrijf goede teksten

Google waardeert het als er goede en lange teksten staan op een website. Als streven kunt meenemen dat teksten in ieder geval langer moeten zijn dan 300 woorden. Houd er hiernaast ook rekening mee dat teksten uniek geschreven moeten zijn en zorg ervoor dat er niet twee keer dezelfde tekst gebruikt worden op de website. Meer weten over goede teksten: Lees hier meer over SEO teksten!

Google vindbaarheid tip 4: Zorg voor een goede sitestructuur!

Een duidelijke website structuur is voor zowel de website-bezoeker belangrijk als voor de zoekmachines die de website beoordelen. Zorg ervoor dat iedere website-bezoeker ongeacht op welke pagina de bezoeker is op de website binnen twee stappen op de belangrijkste pagina’s terecht kan komen. Lastig? Lees hier meer over in een artikel dat ik heb geschreven over website structuur en interne links. Na het lezen van dit artikel zult u inzien dat dit ook voor uw website mogelijk is!

Links van buitenaf geven aan Google en andere zoekmachines aan hoe autoritair een website is. Hoe hoger de autoriteit van een website en/of pagina des te meer kans er is dat de website/pagina hoog geplaatst wordt in de zoekmachines. Het verkrijgen van links heet linkbuilding! Hoe dit nu het best gedaan kan worden kunt u lezen in een artikel dat ik geschreven hebt over linkbuilding. Mocht u dit zelf erg ingewikkeld vinden en wilt u zich liever bezig houden met ondernemen? Laat het me dan weten, het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie kan bij OnlineMarketing.nl.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL