5 Tips om meer Facebook fans te krijgen

Auteur Lars Maat

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk fans op je Facebook pagina hebben. Want hoe meer fans je hebt, hoe groter je potentiële bereik is met je Facebook berichten. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven hier moeite mee hebben. Hoe kom je aan meer Facebook fans? Hierbij 5 tips voor meer Facebook fans.

1. Zorg voor goede content/inhoud op je Facebook pagina

Als de juiste interessante informatie voorbij komt op je Facebook pagina, dan volgen de fans vanzelf. Want wanneer worden mensen fan? Juist, als jij de mensen weet aan te spreken met de juiste content. Praat niet alleen over je bedrijf en je nieuwste aanbieding: Facebook is geen reclamefolder. Zorg voor de juist de juiste balans tussen berichten over jouw bedrijf en berichten die interessant zijn voor jouw doelgroep.

2. Je persoonlijke kring benaderen

Je moet als bedrijf ergens starten. En wat is er makkelijker dan je persoonlijke kring kennis laten maken met je nieuwe Facebook pagina? Mijn tips:

  • Nodig je vrienden uit
  • Deel je bedrijfspagina met je persoonlijke profiel
  • Zet je Facebook pagina in je email handtekening

3. Gebruik je website

Zorg dat je op je website een Facebook plugin hebt staan zodat mensen op je site direct naar je pagina kunnen op Facebook. Er zijn diverse plugins (gratis) beschikbaar op de site van Facebook. Ga hiervoor naar de speciale plugin pagina van Facebook.

4. What’s in it for me?

Stap in de schoenen van de consument: waarom zouden ze fan moeten worden van jouw Facebook pagina? Bijvoorbeeld omdat je voor Facebook fans iets speciaals doet die niet-Facebook fans niet krijgen? Zorg dat men fan wilt worden van je Facebook pagina.

5. Ontwikkel een Facebook campagne

Geef een leuke (relevante!) prijs weg bijvoorbeeld. Met een Facebook campagne ben je in the picture bij jouw doelgroep. Door een relevante prijs weg te geven (geen iPad als je een groenteboer bent bijvoorbeeld) zorg je ervoor dat je de juiste mensen als fan aantrekt. Die oprecht interesse hebben en potentiële klanten zijn. Deze Facebook campagne kan je bijvoorbeeld via een eigen Facebook App ontwikkelen. Om dat vervolgens te promoten met Facebook adverteren. Want wat heb je aan een goede campagne die niemand ziet? Er zijn diverse voorbeelden van succesvolle Facebook campagnes. Bekijk dit voorbeeld van Kelme maar eens of dit voorbeeld van Leeuwerikhoeve.

Aan de slag met Facebook

Ben je enthousiast over Facebook advertenties en wil je hier mee aan de slag. We helpen je graag maar ook bieden we de mogelijkheid aan op Facebook advertenties uit te besteden. Neem bij twijfel altijd contact met ons op dan gaan we je verder helpen.

Deel dit artikel
Kopieer naar clipboard
Kopieer deze URL