ONLINE ADVERTEREN / ONLINE ADVERTISING

- Lars Maat - 7 oktober 2016

In dit artikel

In de wereld van tegenwoordig kan je bedrijf niet meer zonder online adverteren. Waar we ons vroeger bezighielden met billboards langs de snelweg en reclamespotjes op de radio lijkt online advertising op dit moment niet meer weg te denken in een reclamecampagne. Veel bedrijven lopen nog steeds erg veel klanten mis omdat ze zich niet bezighouden met online adverteren. Online advertising kan namelijk erg winstgevend zijn en het mooie is: alles is meetbaar! Toch moet er wel een goede strategie achter het online adverteren zitten om daadwerkelijk succesvol te zijn.

Maatwerk Online helpt je hier graag bij. Hoe we dit doen? Lees gerust verder of neem direct contact met ons op.

Adverteren via Google of Bing

Online adverteren kan op meerdere manieren. Allereerst heb je de mogelijkheid om te adverteren in het zoeknetwerk van Google en Bing. Hierin kun je campagnes opzetten om zo hoog mogelijk in de betaalde zoekresultaten te komen van deze zoekmachines.

Online adverteren via Google AdWords

Bij Google heet het advertentienetwerk Google AdWords. Hier kun je op zoekwoorden adverteren. Dit betekent dat je advertenties maakt op basis van een bepaald zoekwoord. Het grote voordeel van Google AdWords is dat je pas betaalt wanneer er daadwerkelijk iemand naar je website heeft geklikt. Daarnaast is Google uitermate geschikt voor een hoog bereik. Google is namelijk nog steeds veruit de meest gebruikte zoekmachine.  Er liggen hier dus veel kansen op het gebied van online adverteren. Het gevaar bij Google AdWords zit hem in het feit dat de concurrentie op zoekwoorden vaak hoog is. Daarom nemen wij je graag bij de hand met het opzetten en onderhouden van een AdWords campagne zodat jij met jouw website het hoogste rendement haalt.

Online adverteren via Bing Ads

Naast Google is er ook de mogelijkheid om te adverteren in Bing. De zoekvolumes bij Bing liggen een stuk lager dan bij Google, maar de kosten per klik ook. Het is dan ook mogelijk om met een veel kleiner budget hier aanwezig te zijn. Dit houdt hiernaast in dat veel concurrenten waarschijnlijk niet adverteren bij Bing. Hierdoor liggen er veel kansen om de concurrentie te slim af te zijn. Het principe van online adverteren bij Bing werkt hetzelfde als bij Google AdWords: je betaalt per klik.

Genoeg redenen om eens te bekijken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn toch? Wij helpen je hier graag mee en kunnen met trots zeggen dat we door Bing gecertificeerd zijn tot Bing Accredit Professional. Dit wil zeggen dat we volgens Bing hebben aangetoond verstand van zaken te hebben als het gaat om adverteren in het zoeknetwerk van Bing. Tevens zijn we naast Bing Accredit Professional ook een officiële partner van Google AdWords.

Facebookmarketing

Veel kansen liggen er ook op het gebied van social media. Waar Twitter langzaam afdaalt is Facebook nog steeds het meest gebruikte social media platform. Helaas laten veel bedrijven het na om hierop in te spelen. Dit is zonde aangezien je ook via social media veel potentiële klanten kunt bereiken. Daarnaast zijn veel bedrijven wel bezig met Facebook maar doen ze eigenlijk maar wat. Ook bij Facebook geldt dat je met een gedachte je strategie moet bepalen. Zomaar af en toe wat posten helpt niet. Facebook werkt namelijk via de Edgerank formule. Als beheerder van een pagina moet je interactie met je doelgroep creëren. Dit wil echter niet zeggen dat je met ‘like, win & share’ acties moet aankomen, deze worden overigens door Facebook verboden. Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat je waardevolle content creëert die jouw doelgroep in beweging brengt. Bij Maatwerk Online helpen we je graag op weg met deze manier van online adverteren. Maatwerk Online zet jouw bedrijfspagina graag op en leert je de tips & trics hoe je kunt scoren met Facebook. Hierin kunnen we begeleiden, maar ook gehele campagnes uit handen nemen.

Online marketing cursussen

Bij Maatwerk Online helpen we je graag een handje bij het online adverteren. Het kan ook zijn dat je online adverteren liever niet uitbesteed en dus liever zelf aan de slag gaat. Het kan zijn dat je nog niet over voldoende kennis beschikt. Ook dan kun je bij Maatwerk Online terecht. Wij geven namelijk cursussen waarin je binnen no-time leert hoe je zelf aan de slag kunt met online adverteren. Bij ons heb je de keuze uit een vijftal cursussen:

  • Hoe richt je jouw website in zodat die uiteindelijk klanten gaat genereren?
  • Google AdWords training: hoe, wat en waarom?
  • Google Analytics: hoe werkt het van A tot Z?
  • Google Webmaster Tools (Google Search Console): hoe gaat het in zijn werk?
  • Online adverteren: welke kanalen zet je in en op welke manier doe je dat?

Als je interesse hebt in één van deze cursussen kun je meer informatie vinden op de Online Marketing Cursus pagina.

Neem gerust contact op!

Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Laat het ons weten!

Lars Maat Online Marketeer & Shopping Techneut

Gelezen

617 keer

Deel

Laat een reactie achter