HOGER KOMEN IN GOOGLE?

- Ruben de Vries - 7 april 2014

In dit artikel

Een vraag die menig ondernemer zich afvraagt: hoe komt mijn website hoger in Google? Want iedere ondernemer wilt op nummer 1 in Google komen toch? Laat ik je alvast 1 ding verklappen: NIEMAND kan jouw een nummer 1 plek in Google garanderen. Althans, niet op een legale manier. Er zijn genoeg spamachtige manieren te verzinnen om je site op nummer 1 in Google te krijgen. Maar op de langere termijn werkt dit tegen je; Google merkt dat je het niet op een legale manier hebt gedaan en straft je site.

Hoger komen in Google leeft al jaren. Google past het algoritme waarmee de zoekresultaten worden geordend regelmatig aan. Als websitebeheerder moet je constant denken aan je SEO (Search Engine Optimization). Tijd voor een update van alle Google updates:

De Google updates die jij moet weten

Google test constant meerdere updates om de zoekresultaten te verfijnen en schoon te houden. In 2010 werden er 516 updates doorgevoerd door Google. Vind je dat veel? Er werden maar liefst 13.000 updates getest! Bekijk deze chronologische opsomming van de belangrijkste Google updates.

Hoe hoger te komen in Google?

Er zijn meer dan 200 factoren die bepalen hoe hoog jouw website staat in Google. Nogmaals: niemand kan je een nummer 1 plek in Google op een legale manier garanderen. Het enige dat je kan doen is je website zo optimaal mogelijk inrichten voor Google.

Tips om hoger te komen in Google:

Maar wat zijn dan die factoren die bepalen hoe hoog je komt in Google? Zomaar even 10 punten:

  1. Content is king: zorg dat je zo veel mogelijk (juiste) content op je site toevoegt. Schrijf hierbij voor de bezoekers: maak artikelen die jouw sitebezoekers interessant genoeg vinden om misschien wel te delen in hun netwerk.
  2. Check regelmatig Google Webmaster Tools: hiermee is het mogelijk om bepaalde SEO problemen (vroegtijdig) op te lossen. Lees hierbij onze Google Webmaster Tools handleiding.
  3. Zorg, vooral als je lokaal goed wilt scoren, voor een juiste Google My Business pagina
  4. Zorg voor betrouwbaarheid van je website. Bijvoorbeeld met share buttons of klantbeoordelingen
  5. Een website met slechte backend (techniek van de website) is moeilijk te optimaliseren voor Google. Zorg dus voor een goede website.
  6. Als je links gebruikt in je tekst, is het belangrijk om daar een goede anchor text aan te geven i.p.v. (het helaas veelgebruikte ‘lees meer’)
  7. Laat het zoekwoord waar je op wilt scoren regelmatig terugkomen in de titel, header tags en tekst van de webpagina
  8. Zorg voor een duidelijke URL structuur, het liefst met breadcrumbs
  9. Geef afbeeldingen op je website zowel een alt-tag als een titel mee: Google ziet deze.
  10. De snelheid van een website is enorm belangrijk. Evenals de mobiele gebruiksvriendelijkheid van een website. Zorg dat deze optimaal zijn.

Jouw website hoger krijgen in Google?

Maatwerk Online helpt jouw website hoger te komen in Google. We nemen je bij de hand en laten precies zien wat we doen en vooral waarom we het doen. We beginnen met een Gratis Online Scan om te huidige situatie te bepalen. Wil jij deze gratis scan ook? Vul onderstaand formulier in en we bellen je binnen 1 werkdag.

Ruben de Vries Online Marketeer

Gelezen

240 keer

Deel

Laat een reactie achter